Op een zonnig sportcomplex Madestein stond in de derde klasse B de wedstrijd S.V. Loosduinen vs. S.C. Monster op het programma. Om 13:00 uur verzamelde de groep van het trainersduo Barendse/Baptiste zich en werd voor de wedstrijdbespreking de pupil van de week Alex Owczarek voorgesteld aan de spelersgroep. Nog altijd is de lijst met afwezigen lang en moest er wederom een beroep worden gedaan op een drietal spelers van het tweede die na hun eigen wedstrijd bij GSC ESDO (waar met 4-2 werd verloren) het team kon aanvullen in de breedte waarvoor wederom dank aan hun.

Het was de pupil van de week Alex die samen met Bart Ruwaard mocht afgaan op de keeper van Monster en Alex liet met een mooi schot de keeper kansloos. Hierna floot scheidsrechter Joop de Wit voor het begin van de wedstrijd. De eerste helft golfde het spel op en neer met kansen over en weer. In de 12e minuut was het dan toch raak, na een goede voorzet vanaf de zijkant was het de spits van Monster die de 0-1 op het bord zette. Het middenveld waar Ties Hartman de laatste wedstrijden zijn plek lijkt de te hebben veroverd met goed spel was een ware plaag voor het team van S.C. Monster, zo werden hun middenvelders kort op de huid gezeten en kwamen er ook meer kansen voor Loosduinen. Vlak voor rust, de thee stond al op de tafels in de kleedkamers maakte Bart Ruwaard dan toch de verdiende gelijkmaker en stond de 1-1 tijdens de rust op het scorebord.

Alex Owczarek de pupil van de week moest helaas eerder weg en zo werd hij in de rust al omgekleed en in de bestuurskamer bedankt voor zijn bijdrage met een bal met de handtekeningen van alle spelers van het eerste elftal en kreeg hij een mooie medaille.

Na rust kwam Monster, dat waarschijnlijk van trainer Marco Meijer een flinke toespraak had gehad sterk uit de kleedkamer en binnen tien minuten de wedstrijd al klaarde door de snelle 1-2 en 1-3 binnen te tikken. S.V. Loosduinen probeerde het nog wel en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden maar met name de keeper van Monster was een sta in de weg. Hierna vielen ook nog de 1-4 en 1-5 en is de harde realiteit dat S.V. Loosduinen na 4 gespeelde wedstrijden nog altijd zonder punten onderaan staat in de competitie. Wedstrijd23 oktober staat de eerstvolgende wedstrijd tegen Duindorp op het programma op Houtrust hopelijk kunnen hier de eerste punten worden gepakt.

Tekst: Sander Böhms