In alle eerlijkheid zagen we dit aankomen. Een seizoen met zo veel incidenten, pech en arbitrale blunders kon bijna niet goed aflopen. Het is niet anders, eerst uithuilen en volgend seizoen opnieuw beginnen.

Afgelopen zaterdag dus de wedstrijd tegen OHVV in het landelijke Oudenhoorn. Velen zullen nog nooit van dat plaatsje gehoord hebben, maar ze hebben daar wel een sociaal rijk leven. De plaatselijke voetbalclub heeft weliswaar maar twee senioren- en drie juniorenelftallen, maar daar heb je wel een schitterend grasveld en een hele gezellige kantine voor.

Over de wedstrijd zelf het volgende: OHVV in een 3-4-3- en Loosduinen in een 4-4-2-opstelling gaf al gauw aan dat OHVV de bovenliggende partij werd. Op een heet druk middenveld werd de strijd gestreden en na enkele kansjes scoorde OHVV met een droog schot in de verre hoek. Loosduinen kon hier weinig tegenoverstellen en kwam in de eerste helft niet verder dan een paar scrimmages voor het vijandelijke doel. OHVV bleef gevaarlijker maar kwam verder niet tot scoren. Ook de paal stond nog een keer een doelpunt in de weg.

De tweede helft (met twee verse krachten: Koen Rienstra en Thom van Berkel) was nog maar twee minuten oud toen zich een zeer opmerkelijk incident zich voordeed. Een aanval over rechts van Loosduinen eindigde met een voorzet richting het doel maar de opspringende verdediger blokkeerde met opgestoken arm deze voorzet. Vriend en vijand zag hier een 100% penalty in. De scheidrechter echter vroeg advies aan de grensrechter en die wees naar de cornervlag. Hert kan niet anders dan dat deze grensrechter dit gezien moet hebben. Videobeelden bewijzen dit.

We zullen nooit weten of dit de uiteindelijk einduitslag zou hebben beïnvloed, maar het beeld van de tweede helft was hiermee wel gezet. Veel irritatie, veel overtredingen deden de wedstrijd geen goed. Wel een opmerkelijke terugval van OHVV die Loosduinen wat meer ruimte gaf en zich daardoor wat meer onder de druk kon uitkomen. Wel kansjes, maar aan de andere kant was er ook een vrije trap tegen de lat!

Op het laatst veel druk van Loosduinen maar door de ontstane ruimte kon OHVV in de allerlaatste seconde via een counter nog de 2-0 maken. En dat betekende voor Loosduinen het einde van de nacompetitie.

Tot slot nog het volgende: het is al gezegd, het was een turbulent seizoen met als absoluut dieptepunt het trainers incident in oktober j.l. Dit is opgevangen door Ron van ’t Veer en Arjan Weijsenfeld en later door Roy de Geus, en die hebben dat met verve gedaan. Het zorgde voor een ommekeer en Loosduinen begon punten te pakken. “Als” bestaat nu eenmaal niet in het voetbal, maar met een beetje minder pech en geen zeer ernstige blessures (Melchior van der Kooi en Tyrone Plas) had er meer ingezeten.

Wij bedanken het trainerstrio voor hun inzet en moeite; trainer zijn is soms geen pretje. Ook de verder staf van het eerste elftal bedankt.

Een laatste dankwoord voor Alvin van Reeuwijk, Nick Voorham, Kevin Baptiste en Melchior van der Kooi, die het selectievoetbal achter zich laten en komend seizoen in een vriendenelftal gaan spelen. Bedankt voor jullie inzet!

Het leven gaat door en s’avonds op het familiefeest bleef het nog lang onrustig (in positieve zin).

Hopelijk volgen in de loop van dag nog foto’s die door de huisfotografe van OHVV zijn gemaakt.