Het was “smerig” koud afgelopen zaterdag op Sportpark Madestein, waar Loosduinen het opnam tegen de Haagse politie-sportvereniging HPSV. Niet voor onze Pupil van de Week Marley Franchimont, die hartverwarmend de eerste goal mocht maken.
Als snel bleek dat HPSV wederom te lijden had onder veel afwezigheid van politieagenten die elders hun plichten moesten vervullen. Met Daan Keyzer in de basis was het al in de eerste minuut raak. Een aanvallende actie die via Kris Flinterman in een lobje uitmondde, door Bart Ruwaard nog werd getoucheerd, de keeper die nog net redding kon brengen, maar daar kon Nemo Verstraten niet mee zitten en deed het net bollen.
Een minuut of 20 later was het weer raak, in een wat rommelige fase voor het doel van HPSV, werd Bart Ruwaard tot doelpuntmaker benoemd, maar het was Mike Lunenburg die het laatste zetje gaf. De objectieve toeschouwer (het waren er ondanks de koude best wel veel) kon toen al bevroeden dat de wedstrijd gelopen was. Zeker toen een kwartiertje later Tom Vrieling diep werd gestuurd door Daan Keyzer en koelbloedig de 3-0 maakte. Protesten bij de HPSV-aanhang (sommigen in uniform!) vanwege vermeend buitenspel, maar daar was geen sprake van. Ook bij de uitleg achteraf van de goed leidende scheidsrechter Van Asperen, die stellig uitleg gaf over de situatie.

Na rust is het begrip kat en muis wellicht iets te veel van het goede, maar het feit dat doelman Pieter Blanken een soort van ATV-middag had spreekt boekdelen. Inmiddels hadden Kris Flinterman en Jeroen Rampaart (onnodig!) geel te pakken.
In de laatste fase van de wedstrijd werd een gekraakt schot van Bart Ruwaard opgepakt door Tom Vrieling die van korte afstand eenvoudig kon scoren: 4-0.
De wedstrijd was gespeeld en Angelo Holt, Mitchel Spaans en Colin Eckhardt kregen ook hun welverdiende speelminuten
De kers op de taart kwam toe aan Nemo Verstraten die via de onderkant van de lat verwoestend de eindstand bepaalde met zijn tweede doelpunt. En werd vervolgens onder applaus gewisseld voor Dave Blok.

De welverdiende zege geeft ook wat rust in de tent; met 10 uit 8 staan we nu op de achtste plaats in de ranglijst. Het spel wordt geleidelijk aan steeds beter en uitgaande van de gemiddelde leeftijd ziet de toekomst er rooskleurig uit. Voeg daarbij het volledig Loosduinse karakter van dit standaardelftal, dan geeft dit een blij gevoel. Is het daarna in de kantine nog super gezellig en wordt er zelfs paling uitgedeeld als borrelhapje, wat wil je dan nog meer….. Onderstaand een aantal sfeerfoto’s. !

Het worden drukke tijden op Madestein. A.s. maandagavond wordt de kantine vanaf 16:00 uur Oranje gekleurd. Gezamenlijk wordt er naar Nederland – Senegal gekeken en dat zal zeker sfeervol worden, deze aanhang kennende.
Op dinsdagavond volgt de bekerwedstrijd (Halve Maan Cup) van ons eerste tegen DWO uit Zoetermeer. Aanvang 20:00 uur. Zoals het er nu uitziet, zal dit plaatsvinden onder super daglicht gevende LED-armaturen. Maandag en dinsdag worden die nl. geplaatst.
Vrijdagmiddag/avond is er het Sinterklaasfeest voor de meiden van S.V. Loosduinen. Dat betekent ook dat er op die avond geen wedstrijd van het Nederlands Elftal in de kantine bekeken kan worden. Hoogstwaarschijnlijk geldt dat wel voor de derde poulewedstrijd van Nederland (nadere Info hierover volgt).

Zaterdag 26 november wederom een hoogtepunt: de derby tussen GDA en S.V. Loosduinen. Aanvang 17:00 uur. In de loop van deze week zal in de voorbeschouwing van deze wedstrijd hierop terug worden gekomen.