De verhalen vooraf gingen vooral over de grootte van de nederlaag die Loosduinen zou gaan lijden tegen DWO. Immers, DWO staat op een vaste derde plek, heeft een periodetitel op zak en maakt doorgaans vele doelpunten. Nadat Luc Verheij keurig had gedaan waarvoor hij was ingehuurd, gaf de wedstrijd zelf een heel ander beeld. DWO miste een paar spelbepalende spelers en volgens zeggen ook nog een aantal “gewone” spelers.

De start was voor Loosduinen veelbelovend. Al in de vijfde minuut een aanval over links, waarbij balverlies dreigde maar in de kluts de bal toch in bezit kwam van Kris Flinterman die in één beweging Navin Ramlal lanceerde die alleen op de uitlopende en twijfelende keeper net iets eerder bij de bal was en scoorde.

Er ontspon zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd zonder opvallende hoogtepunten, waarbij er wel vele onderbrekingen waren door discussies van scheidsrechter met spelers en staf van Loosduinen. Dit resulteerde ook in twee gele kaarten voor resp. doelpuntenmaker Navin Ramlal en Jurre Bie(r)mans. De sfeer in het veld werd er niet leuker op. Wel dient te worden vermeld dat het nog nooit is gebeurd dat een scheidsrechter z’n beslissing terugdraait na commentaar op zijn leiding. Het heeft dus geen enkele zin om altijd maar de scheidsrechter de schuld van alles te geven en dat geldt natuurlijk ook voor het publiek.

Of dit gebeuren invloed heeft gehad op de start van de tweede helft zal niemand ooit weten, maar in een mum van tijd stond het 3-1 voor DWO. Twee identieke doelpunten (halfhoge voorzet/corner voor het doel en een inlopende speler die intikt) en een onnodige penalty veroorzaakten deze domper.

In de fase daarna voor beide ploegen kansen. Bij DWO waren dit meestal een-op-een-situaties waarbij Pieter Blanken zich onderscheidde door vooral met de voet redding te brengen.

Voor Loosduinen was er een al dan niet terecht afgekeurd doelpunt (buitenspel) van Bart Ruwaard. Even daarna kwam Loosduinen toch terug in de wedstrijd toen Nick Voorham na een teruggetrokken bal van Kris Flinterman vernietigend uithaalde en onhoudbaar de 2-3 op het scorebord bracht. In de fase daarna kreeg Bart Ruwaard twee 100% kansen, die dan toch geen 100% bleken te zijn.  Beide een-op-een-situaties; eerste kans was een schot tegen het lichaam van de DWO-keeper, de tweede kans een lobje buiten bereik van de keeper die helaas net naast ging. In het slot van de wedstrijd was er nog dreiging van Kris Flinterman, waarbij een schotje tegen de paal belandde en vervolgens in de handen van de keeper kwam.

Toch weer een teleurstellend resultaat. Er is gestreden zoals we de laatste tijd meestal hebben gezien, het is vaak wat onstuimig en slordig maar over inzet en mentaliteit valt niets af te dingen. Er vielen overigens nog drie gele kaarten te noteren in de tweede helft.

Alle concurrenten verloren, zodat in de stand onderaan niets is veranderd. Volgende week zaterdag speelt ons eerste tegen koploper FC Skillz. Een mooie wedstrijd voor een mooie verrassing.

Rest nog te vermelden dat de derde helft een uiterst gezellig feestje werd, lekker in het zonnetje, een lekker drankje en optredens van eigen leden. Dank voor de organisatie!