Dinsdag 9 februari traden wij met zeven man aan tegen Voetbal Club Sparta, beter bekend als VCS. Rolf was deze wedstrijd afwezig na onbehoorlijk gedrag in de whatsapp groep van S.V. Loosduinen 1, wat hem een schorsing van een wedstrijd opleverde. Marc was kampt nog steeds met een blessure van zijn wintersport avontuur. Of de acht behaalde punten uit de laatste vier wedstrijden iets te maken hebben met het ontbreken van Marc in het team is bij de verslaggever niet bekend. De geruchten gaan wel dat het team aan het sparen is om Marc weer op wintersport te sturen als hij hersteld is van zijn blessure.

VCS - Loosduinen afb 1De belangrijkste man van het veld (volgens Spaans)klaar voor het begin van de wedstrijd.

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat VCS deze wedstrijd niet over wissels zou beschikken, op conditie zou deze wedstrijd dus sowieso gewonnen moeten gaan worden. Wel had VCS een scheidsrechter geregeld voor deze wedstrijd, grote klasse natuurlijk!

VCS - Loosduinen afb 2

Jos (op z’n best zonder bal) maakt een uitstekende loopactie welke niet begrepen werd. Waar is Özil als je hem nodig hebt?

Het begin van de wedstrijd begon nog al tam waardoor er de eerste tien minuten eigenlijk vrij weinig gebeurde en VCS nog niet diep hoefde te gaan.  Uiteindelijk was het wie anders dan Sjoerd die de score wist te openen voor de Peenbuikers! Een bal die VCS niet weg kreeg belandde bij onze aanvoerder die deze rustig en beheerst in het netje plaatste!

VCS - Loosduinen afb 3

Grote vreugde op de bank bij de geblesseerde Marc en ambtenaar Ron!

Snel na de 0-1 was het alweer Sjoerd die deze keer een afvallende bal wist mee te nemen en deze op z’n Sjoerds snoeihard op de goal af punterde. U kan wel raden dat de keeper van VCS ook deze keer weer kansloos was. Met een comfortabele 0-2 voorsprong konden de mannenbroeders van SV Loosduinen zaal gaan rusten. De jarige Marnix had speciaal de thee geregeld in de rust, mede mogelijk gemaakt door Kali Tengah!

VCS - Loosduinen afb 4

Terwijl VCS het spel hervat staat ijdeltuit Spaans nog even zijn haar te doen.

Volgens afspraak zou er de 2e helft meer gas gegeven moeten worden om VCS zo kapot te spelen, door het ontbreken van wissel bij VCS zouden wij vanzelf meer ruimte moeten krijgen. Dit kwam niet helemaal zo uit maar de Peenbuikers kamen zelf totaal niet in de problemen. Het was dan ook Spaans die de 0-3 wist te scoren, helaas kreeg niemand van de bank dit mee omdat er op dat moment een selfie gemaakt werd.

VCS - Loosduinen afb 5

De Loosduinen bank maakt een selfie tijdens de 0-3 van Spaans. Zal vast en zeker een mooie goal geweest zijn!

Na de 0-3 werd het tempo iets opgeschroefd en kwamen er steeds meer kansen voor de Peenbuikers. Helaas haalde de keeper van VCS een aantal ballen goed er uit en wist Ron weer ouderwets de paal te raken nadat hij de keeper al omspeeld had.

VCS - Loosduinen afb 6

Jasper hield de verdediging goed op slot en daagt zijn tegenstander uit “Kom dan jonguh!”.

Uiteindelijk wist Sjoerd zelfs nog een hattrick te maken en de 0-4 op het scorebord te zetten.  Helaas lukte het niet om deze wedstrijd een cleansheet te houden, toen te veel mensen van Loosduinen mee naar voren gingen was het een uitbraak van 2 VCS spelers waaruit de 1-4 viel. Toch jammer dat keeper Patrick de enige bal die in zijn buurt kwam niet kon tegen houden!

VCS - Loosduinen afb 7

Sjoerd met een goede loopactie op weg naar zijn vierde doelpunt van de avond!

De laatste paar minuten kregen wij nog een aantal goede kansen en was het wie anders dan weer onze Spielführer Sjoerd die de 1-5 wist te maken. Achteraf bleek deze goal nog belangrijk te zijn want hierdoor hebben wij in de competitie geen negatief doelsaldo meer. Na 15 wedstrijden staan wij op 24 punten en hebben wij een doelsaldo van 67-67. Dat is wel eens anders geweest!

Na afloop kreeg Sjoerd uit handen van barvrouw Patricia de Man of the Match bokaal uitgereikt, mede mogelijk gemaakt voor Sporthal Zuidhaghe!

VCS - Loosduinen afb 8

Sjoerd met zijn Man of the Match bokaal!

Voor de bewegende beelden waaronder een wereld assist van Spaans en twee doelpunten van Sjoerd verwijzen wij u graag naar onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/svloosduinenzaal1/?ref=hl

VCS 3 – SV Loosduinen 1 zaal 1-5

Sporthal: Zuidhaghe

Aantal toeschouwers: 0 :’(

Doelpunten: Sjoerd (4) & Spaans

Man of the Match: Sjoerd