Na de nederlaag tegen HVC’10 was het zaak om deze week de omhoog ingeslagen weg van de laatste weken weer in te slaan. Het was DUNO 2 die er aan zou moeten geloven. Ook DUNO 2 begon na hun degradatie niet spetterend aan het seizoen, maar pakt de laatste weken geregeld hun punten mee.

Op vrijdagavond is trainer Fredtsjj op studiereis geweest met Tim Toet (reserve aanvoerder), Joey Teuling (reserve reserve aanvoerder) en leider Steffen Grijspaardt die zijn zaakjes ook deze week weer ouderwets prima op orde had. In Roffa zijn de heren op bezoek gegaan op het Kasteel om te kijken hoe de club van Jules Deelder tactisch omgaat met de hoge druk van tegenstander Heerenveen.

Op zaterdagmorgen had iedereen het over de speelwijze van Sparta (3-1 winst op Heerenveen) behalve Fredtsjj. De trainer maakte zich deze ochtend vooral druk over de achterwand van zijn nieuwe kast. Hij had ruim 700 euro betaald voor een nieuwe kast, zat er verdomme geen achterwand in! Fredtsjj zou dat na de wedstrijd dus wel even gaan rechtzetten. Vanwege deze opgekropte woede kwam de bondscoach van SVL2 in de bespreking niet verder dan “Voetbal is heel simpel” waarna de spelers richting het platgetrapte kunstgras vertrokken. Om de moeder van Roy gerust te stellen kan ik u melden dat er geen chemische ziekteverwekkende korrels in het kunstgras van DUNO verwerkt zitten.
img_5098Alle kiendjes zaten dit keer toevallig op de bank.

Na wat leesvaardigheidsoefeningen voor de technische staf van de leider van DUNO 2 werd er afgetrapt. Al snel werd duidelijk dat het een pot zou zijn met twee teams gelijkwaardig aan elkaar. Het was wachten op het doelpunt dat de wedstrijd zou openbreken. Na een slippertje van Jaouad Hadchou Gezondheid (volgens Kiendje) kwam Loosduinen in de 9e minuut op een 1-0 achterstand. Het Blauw Witte Barcelona laat de laatste wedstrijden zien over veerkracht te beschikken en stroopte de mouwen op. Het was Sam die in de 40e minuut een bal van zo’n 40 meter op zijn wonderslof nam en de bal onderkant lat in het doel joeg.

Met een 1-1 stand zaten de Peenbuikers aan een bak warm water. De thee-juf van DUNO was helaas vergeten zijn naam eer aan te doen. Dat Jurgen Kalkman een levensgenieter is weten wij wel van de vele weekendjes weg, maar dat hij in de rust naar de Jamin zou gaan had niemand verwacht. Jurgen heeft in de rust lekker in de snoepbakken staan graaien, wat witte ronde schuimblokken naar binnen gewerkt en kwam terug met het chocola nog op zijn mondhoeken. Jurgen was klaar voor de tweede helft!

In de tweede helft kwamen de kansen over en weer en iedereen voelde aan dat deze wedstrijd niet in 1-1 zou eindigen. Het was DUNO dat steeds sterker in de wedstrijd kwam, maar verder dan schoten recht in de handen van de prima keepende Gertjan Waanders kwamen zij niet. Op de counter was het SVL2 dat de gevaarlijkste van de twee was. De laatste man van DUNO moest aan de noodrem trekken toen Sam in kansrijke positie kwam. Een pingel! Nog nooit eerder werd er bij SVL2 voor de wedstrijd gesproken over wie een mogelijke pingel zou nemen, de keus was gevallen om Sam van Poorten. Sam was echter dusdanig ‘blessa’ geraakt tijdens deze noodactie van de DUNO verdediger dat nummer twee op het lijstje, Jurgen Kalkman, achter de bal mocht gaan staan. Jurgen is geen koerier of huisman, maar je kunt hem wel voor een boodschap sturen. Ondanks dat de keeper er met zijn vingertoppen nog aanzat was met nog een kwartier te gaan de 1-2 een feit.

img_5097De rake penalty van Jurgen Kalkman

Het laatste kwartier kwam SVL2 steeds verder onder druk te staan en besloot trainer Fredtsjj te wisselen. Onder andere Roy de Geus kwam in het veld. Roy kreeg het voor elkaar om binnen 10 minuten twee onnodige maar terechte gele kaarten te pakken en moest voortijdig douchen. Roy was zich van geen kwaad bewust en de wereld was te klein om zijn onschuld te uiten. Ondanks dat de vedettes met een man minder verder moesten, werden de 3 punten meegenomen richting het altijd zonnige Sportpark Madestein.
Steffen