Zaterdag 12 november mochten de vedettes van uitvinder Fredtsjj naar Maassluis voor een wedstrijd tegen VDL 2. De tegenstander van vandaag stond ongeslagen bovenaan en dus mochten de Peenbuikers hun borstjes nat maken. Volgens de tactiek van Nico v.d. Gaarden is één punt in een uitwedstrijd voldoende, maar het Blauw Witte Barcelona kwam voor niets minder dan de drie punten en een broodje mexicano naar Maassluis.

Fredtsjj, woonachtig in Maassluis, besloot rechtstreeks te gaan om brandstof-technische redenen. Al snel bleek dit niet de ware reden te zijn, want al vanaf Naaldwijk stond de politie, marechaussee en het leger de grenzen van Maassluis te bewaken. We kunnen het dus wel in Nederland. Iedere kleurling werd vakkundig door de etnisch profilerende heren in uniform van de weg gedirigeerd. Met deze grensbewaking, waar Donald Trump jaloers op zou zijn, had onze trainer nooit op tijd aangekomen bij het bouwterrein van VDL. Het verslag is niet geschreven door Geert Wilders en het gaat dus te ver om de buitenlanders de schuld te geven, maar die boot met Spanjaarden was toch echt de schuldige.

foto3Kijk voor een interview met kwakzalver Jori op de facebookpagina van ‘SvLoosduinen2’

Uitvinder Fredtsjj had voor deze wedstrijd zelfs een helikopter ingezet die non-stop boven het veld hing. De beelden ontving hij rechtstreeks op zijn mobiele telefoon om waar nodig de tactiek om te zetten. Al snel werd duidelijk dat Roy de Geus van de zenuwen voor de komst van de Sint slecht geslapen had. Gelukkig had trainer Fredtsjj geen probleem met spelers die in de warming-up hun haren wilde gaan uitwassen, dit schijnt nogal eens vaker voor te komen bij Loosduinen. Nadat er op de bank net geconstateerd was dat de trainer geen littekens in zijn nek had en dus geen onderdeel van een losgesneden Siamese-drieling is, viel de 1-0. Onoplettendheid in de defensie bij de Peenbuikers zorgden er voor dat de wéér uitstekend keepende Gertjan Waanders kansloos was op een inzet van dichtbij.
foto1De spanning is van de koppies af te lezen.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en spraken de vedettes naar elkaar uit dat we niet zonder punten uit Maassluis zouden hoeven te vertrekken. VDL dat met 27 punten uit 9 wedstrijden bovenaan stond was niet de denderende ploeg die we hadden verwacht en wellicht de afgelopen wedstrijden het ‘geluk van de kampioen’ gehad hebben. Het was dan ook SVL2 dat terugkwam in de wedstrijd door een schitterende omhaal van Clint van ’t Veer vanaf zo’n 25 meter vergelijkbaar met het bij iedereen bekende doelpunt van Zlatan Ibrahimovic. Loosduinen was op dat moment de sterkere op het veld en de 1-2 hing eerder in de lucht dan de 2-1. Helaas was het de vakantieman van Loosduinen die niet zijn beste wedstrijd speelde en alvast voor Sinterklaas speelde. Gertjan Waanders was woedend op de manier waarop deze 2-1 tot stond was gekomen en gaf, geheel terecht, een ware uitbrander aan zijn medespelers. “Het is verdomme geen Sinterklaas!”

foto2
De van twee kanten zeer sportieve wedstrijd kabbelde verder en het was geheel aan de dienstdoende arbiter te danken dat er in de laatste minuten toch nog wat verwaarloosbaar duw- en trekwerk ontstond. We mogen hopen dat de beste man in de zak naar Spanje gaat, of in ieder geval niet meer onze vedettes hoeft te fluiten. Uiteraard heeft het keurkorps van SVL2 het zelfgemaakte broodje bal beoordeeld en is er een ware acht-min uitgedeeld. Het tot nu toe beste broodje bal van dit seizoen. Complimenten aan Henk en Ingrid in de keuken