S.V. Loosduinen 4 won zaterdagochtend 20 mei de KNVB beker na een spannende finale bij ARC in Alphen aan den Rijn. Tegenstander Leidse Boys 4, ook spelend in de reserve 8e klasse, maar op zondag, was de tegenstander. Een vriendenteam dat deels bestond uit spelers die hoog hebben gespeeld in de Leidse regio.
De jeugdige Blauwwitten, gesteund door veel supporters, hadden het moeilijk tegen deze tegenstander en kwamen in de eerste helft op achterstand, maar ‘knokten’ zich in de tweede helft naar een gelijkspel, waarna strafschoppen de beslissing brachten in het voordeel van de Loosduiners.
Een hoofdrol in deze wedstrijd was er voor de Loosduinse doelman Errol Franchimont. In de eerste helft verkeek hij zich nog op een bal, wat de 1-0 voor de Leidenaren betekenden. Na de rust was een verre uittrap van hem de inleiding voor de gelijkmaker van Thom van Berkel. Nadien kregen zowel de Leidenaren als de Loosduiners kansen om de sportieve wedstrijd, deels gespeeld in de stromende regen, in het voordeel te beslissen.
In de noodzakelijke strafschoppenserie stopte Errol drie strafschoppen, waarna er een feest uitbrak op het veld, de doelman op de schouders werd genomen, bloemen werden uitgedeeld (bedankt Jan!) en de beker naar Loosduinen meeging! Voor ieder speler was er ook aandenken in de vorm van een KNVB medaille. Op Sportpark Madestein werd het feest nog verder voortgezet.
Het elftal schreef geschiedenis voor de vereniging, want het was de eerste maal dat deze beker door een seniorenteam van S.V. Loosduinen werd gewonnen!

Komende zaterdag, 27 mei, wacht het elftal nog een belangrijke wedstrijd. In een beslissingsduel om het kampioenschap in de achtste klasse 09 wordt dan op Sportpark Madestein aangetreden tegen Lyra 12 om 12:30 uur. Een mooie voorwedstrijd voor de Loosduinse derby S.V. Loosduinen 1 – S.V. Madestein 1, een wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse het komende seizoen, die om 14:30 uur wordt gespeeld.

Uiteraard zijn er ook de nodige foto’s gemaakt van dit historisch moment. Hieronder de foto’s gemaakt door Wilco Eckhardt en daarna de foto’s gemaakt door Dick Hartman.
[nggallery id=468]

Foto’s gemaakt door Dick Hartman:
[nggallery id=469]