Anders dan dat de uitslag doet vermoeden hadden de Blauwwitten het niet makkelijk tegen Celeritas. Een ploeg die sinds lang weer met een zaterdagelftal op de zaterdag actief is. Celeritas was niet met de bus gekomen, maar ruim een uur lang stond er wel een bus geparkeerd voor het doel van doelman Neptherry Kwidana. De Loosduiners kwamen tegen een sterk verdedigende ploeg al vroeg op voorsprong, hadden het moeilijk de score op te voeren, wat pas in het laatste deel van de wedstrijd wel lukte naar een ruime 6-0 overwinning.  Een goede seizoenstart voor de Blauwwitten in de vierde klasse B.

Bij de Loosduiners was Sam van Poorten afwezig. Zijn plaats achterin werd ingenomen door Jimmy Kipp. Verder zat Kevin Baptiste, na lang blessureleed, weer op de bank en speelde het elftal van Richard Douw in de vertrouwde opstelling van de laatste weken. Een elftal met zes nieuwelingen ten opzichte van het vorige seizoen.

In de tweede minuut was het al raak. Een voorzet van Christiaan Verbree werd door aanvoerder Ahmed Zambib achter zijn eigen doelman gewerkt. Een hoge score hing in de lucht, maar de Loosduiners vergaten de score op te voeren. Kadir Narsen, Khalid Hadchoune en Tom Vrieling waren dichtbij een treffer, maar de Celeritas verdediging bleef met hangen en wurgen op de been. De druk op het doel van de bezoekers was groot, maar onnauwkeurigheid in de afwerking waren vooral de oorzaak dat er geen doelpunten meer vielen in de eerste helft.  Een goed kans was er nog voor Sebastiaan van Loenen maar hij raakte de lat. Slechts zelden kwam Celeritas, dat vlak voor rust tevergeefs een strafschop claimde, in de buurt van doelman Pieter Blanken.

Na de thee ging de thuisploeg verder op jacht naar treffers, maar Tom Vrieling schoot over en Kadir Narsen was niet gelukkig met zijn acties.  Celiritas kreeg een goede kans, maar Redouan Azougah zag zijn schot gekeerd door doelman Blanken. In de 65e minuut was het toch raak. Khalid Hadchoune kopte een hoekschop binnen. Kort hierna verving Kevin Baptiste Tom Vrieling en werd de score verder opgevoerd. In 73e minuut scoorde Kadir Narsen eindelijk zijn treffer, 3-0. In de 82e minuut maakte Jimmy Kipp, nu in de aanval geposteerd, de 4-0. De mooiste treffer van de wedstrijd kwam in de 84e minuut van de voet van invaller Kevin Baptsite, die doelman Kwidana met een fraai afstandsschot klopte. In de slotfase, waarin de Loosduiners met tien man speelden, omdat de drie wissels al waren ingebracht en Jeroen Rampaart geblesseerd uitviel, scoorde Khalid Hadchoune zijn tweede treffer. De zesde voor de thuisploeg.  Bij de Loosduiners waren in de slotfase ook nog Jessy Smit en Damian van der Horst in het veld gekomen voor Michael de Bruin en Kadir Narsen. Kort erna floot  de goed leidende scheidsrechter Marcel Smit uit Monster voor de laatste maal na een sportieve wedstrijd, die zonder kaarten werd beëindigd. Helaas stond de eindstand niet op het scorebord, dat defect is.

A.s. zaterdag spelen de Loosduiners bij medekoploper Hercules, dat zijn eerste wedstrijd ook met een 6-0 zege (bij HDV) afsloot. De aftrap aan de Vrederustlaan is 15:15 uur!

[nggallery id=483]