qs-lsd-02Een gehavend S.V. Loosduinen, als gevolg van een waslijst aan blessures, verloor de derby bij Quick Steps toch onnodig met 3-2. De Blauwwitten deden zich te kort door een 1-2 voorsprong na de rust onnodig te verspelen en zonder punten naar Sportpark Madestein terug te keren.
Bij de Loosduiners ontbraken Jean-Paul Alleblas, Theo van der Hoeven, Jurgen Kalkman, Jeroen Rampaart en Bas Wesseling door blessures en was ook Rami Abelrazak niet beschikbaar. Op zaterdagmorgen haakte ook Desley Rodenburg geblesseerd af en dit gold ook voor aanvoerder Kevin Baptiste vlak voor de wedstrijd. Daardoor veel wijzigingen en invallers in het elftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister. Zo was er nu weer een basisplaats voor Kenan Schenkeveld op het middenveld en ook voor oudgediende Anton Habes, tegenwoordig spelend in het derde elftal, als rechtsback. Sam van Poorten begon voor het eerst als laatste man en de 36-jarige Bernardo Bor, naast de 17-jarige Jessy Smit, als middenvelder. Bij Quick Steps ontbraken de geschorste Ricardo van Gorsel en de vakantie vierende doelman Jeffrey Plugge, die vervangen werd door ook een oudgediende, Albert Roos.
qs-lsd-01Ondanks de vele omzettingen en invallers waren de Loosduiners zeker niet de mindere aan de Nijkerklaan. Richard Nieuwdorp had de 0-1 op zijn schoen, maar schoot voorlangs en Christiaan Verbree was net te laat bij de bal, die met een botsing werd onderschept door de doelman. In de 24e minuut floot de jeugdige leidsman Turk, tot verbazing van iedereen aan de Nijkerklaan, voor een strafschop voor de thuisploeg. Damian van der Horst nam Stuart Ridderhof de bal af en Ridderhof kwam daarbij ten val in het strafschopgebied. De felle protesten hielpen niet en Dennis Vink benutte dit cadeau door doelman Pieter Blanken, die de bal nog wel raakte, te passeren. De strijd werd feller en de bezoekers kregen kansen op de gelijkmaker en meer. Al snel viel de gelijkmaker in de 27e minuut. Sam van Poorten stuurde Tom Vrieling de diepte in, die Jordi Versteeg achter zich liet en doelman Roos passeerde met een fraaie lob. De Loosduiners bleven de kansen houden en gaven achterin niets weg. Vlak voor de rust was het opnieuw Vrieling die de doelman omspeelde en scoorde en wéér uit een pass van Van Poorten. Met een verdiende 1-2 voorsprong voor de Blauwwitten werden de kleedkamers opgezocht.

qs-lsd-04Na de thee kwam S.V. Loosduinen slecht uit de kleedkamer. Ondanks alle goede bedoelingen en gemaakte afspraken in de rust stond het binnen de minuut al 2-2. Na slordig balverlies voorin, en onoplettendheid achterin, scoorde Struan Ridderhof de 2-2. Loosduinen ging op jacht naar een treffer, maar kwam nu in de duels vaak fysiek tekort.  Een aantal hoekschoppen op rij leverde ook geen treffer op. Wel scoorde Quick Steps uit een uitval aan de andere zijde de 3-2.  Rafael Friendwijk schoot hard en laag in en passeerde de Loosduinse doelman in de 70e minuut. Niet veel later ontving Tom Vrieling voor commentaar op de leiding zijn tweede gele kaart en kon hij, met wel twee treffers achter zijn naam, vroegtijdig het veld verlaten.

Met een ‘alles-of-niets-offensief’ in de slotfase werd getracht om toch nog langszij te komen, met tien man werden risico’s genomen. Quick Steps profiteerde hier niet van, maar was wel een aantal malen dicht bij een vierde treffer. Keeper Pieter Blanken liet zich niet meer passeren en daardoor bleef het spannend. Sam van Poorten en Dave Lamens schoven door, maar het elftal van Richard Douw en Patrick Puister kon de nederlaag niet meer voorkomen. Sam van Poorten was nog wel tweemaal dicht bij de gelijkmaker, maar eerst redde doelman Roos en de tweede keer ging de bal net naast het doel van de thuisploeg. Damian van der Horst ontving vlak voor tijd nog wel een gele kaart, na zijn zoveelste overtreding.
qs-lsd-06

Het bleef 3-2, tot blijdschap van de thuisploeg en grote teleurstelling van de bezoekers. In het bijzonder voor Sam van Poorten, die bij het verlaten van het veld ook nog een gele kaart ontving van scheidsrechter, ook hij voor commentaar op de leiding. Bij de thuisploeg ontving alleen Ricardo van Ballegooijen een gele kaart. Aan een tweede kaart ontsnapte hij in de tweede helft na een forse overtreding op Bernardo Bor.

Conclusie: ‘Uithuilen en opnieuw beginnen’. Hopelijk is een aantal spelers a.s. zaterdag weer wel fit om te spelen in en tegen Schipluiden, aanvang: 15:00 uur!

[nggallery id=426]