S.V. Loosduinen plaatste zich dinsdagavond voor de volgende ronde van het Haaglanden Voetbal toernooi door een 1-3 overwinning op Sportpark Hoekpolder tegen vierdeklasser Semper Altius. Bij de Blauwwitten in de basis vijf nieuwelingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Die Haghe, waaronder jeugdspeler Stephan Valkenburg en Clint van ’t Veer, die Jurgen Kalkman verving die in de warming-up geblesseerd afhaakte. De score werd geopend in de 12e minuut door de thuisploeg. Brahim Saidi profiteerde van onoplettendheid in de Loosduinse verdediging. Nadien kregen de Loosduiners verschillende kansen voor de gelijkmaker, maar Tom Vrieling en Stephan Valkenburg lukten het niet om doelman Ter Borg te passeren. Vlak voor rust lukte dit wel een andere Loosduiner. De meegekomen Theo van der Hoeven, sinds lang weer in de basis, scoorde van dichtbij de gelijkmaker.
Na de thee waren de beste kansen weer voor de bezoekers. Zo kopte Ferdi Ersoy van dichtbij over. Na 55 minuten verving Rutger Hartman Stephan Valkenburg. Het was Damian van der Horst die in de 74e minuut, uit een knappe voorzet van Clint van ’t Veer, scoorde. In het laatste kwartier speelde de thuisploeg met tien man, na al driemaal te hebben gewisseld, en een speler geblesseerd moest afhaken. Na het uitvallen van Ersoy kwam bij het elftal van Richard Douw en Patrick Puister doelman Gertjan Waanders nog als veldspeler in het veld. Het was opnieuw Damian van der Horst die in het slotfase scoorde en de eindstand op 1-3 bracht. De thuisploeg kwam in de tweede helft niet verder dan wat afstandsschoten, die geen probleem waren voor doelman Pieter Blanken, en het tevergeefs meerdermalen roepen om een strafschop bij scheidsrechter Gajadien. Die de wedstrijd, die bij vlagen (te) fel was, toch zonder kaarten afdeed.

Later op de avond was de loting in het clubgebouw van Die Haghe. Dankzij voorzitter Ton van der Starre van Die Haghe kwam er een Loosduinse derby op het programma voor de tweede ronde. S.V. Loosduinen ontvangt op dinsdag 21 maart a.s. de ‘buurman’, tweede klasser GDA zondag, aanvang: 20:00 uur.

Hier de volledige loting van de tweede ronde: Loting 2e ronde Heren