S.V. Loosduinen, twee weken in training en de eerste oefenwedstrijd, en Oosterhout, een zondag derde klasser, al vijf weken in training en de derde oefenwedstrijd speelden onder tropische omstandigheden een leuke en sportieve wedstrijd op sportpark Madestein. De bezoekers wonnen het treffen, met om het kwartier een drinkpauze met 1-3, na een 0-2 ruststand.
Bij de Blauwwitten lopende de wedstrijd een aantal nieuwe gezichten in het veld, zoals Nikan Pervin, Marciano en Moreno Giske, Quincy Barendse, Bart Ruwaard en Rensley St. Jacoba. Een aantal vaste basisspelers van het vorige seizoen werd nog gemist.
De bezoekers startten sterk en namen in de 11e minuut de leiding via Daan Poelmans, die rand strafschopgebied vrij mocht inschieten en doelman Pieter Blanken kansloos liet. De thuisploeg was een aantal malen gevaarlijk via de snelle Rensley St. Jacoba en afstandsschoten van Kevin Baptiste. Een treffer viel aan de overzijde. In de 36e minuten profiteerde Sandro Ariza van mistasten in de Loosduinse verdediging en zette de 0-2 op het scorebord.
Na de thee een beter spelende thuisploeg met een aansluitingstreffer van Moreno Giske in 57e minuut. Nadien in een kort tijdsbestek een rode kaart, na twee domme gele kaarten, voor Sam van Poorten, maar Jimmy Kipp mocht hem vervangen van scheidsrechter Peter den Hartog. Met toch elf tegen elf was het elftal van Peter Barendse dichtbij de gelijkmaker, maar een effectief Oosterhout, dit weekeinde verblijvend in de Haagse regio, scoorde in de 85e minuut via Ricardo Apalonnia de 1-3 en daar bleef het bij.

Volgende week zaterdag 31 augustus de volgende wedstrijd voor de Loosduiners, geen bekerwedstrijd, maar vriendschappelijk thuis tegen Gouda zaterdag, aanvang 13:30 uur. Dan kan trainer Peter Barendse vermoedelijk over meerdere spelers beschikken, die terugkeren van vakanties en blessures.