De ploeg van trainers Barendse/Baptiste is er niet in geslaagd de punten mee maar Madestein terug te nemen. Dat terwijl de ploeg voor het eerst dit seizoen volledig intact was en er met 18 man een strijdplan vooraf werd afgesproken.

Op een koud, nat en vooral leeg sportcomplex in Pijnacker werd gespeeld tegen DSVP. Gezien de uitslagen in het verleden tussen beide eerste elftallen, kun je gerust stellen dat dit niet de favoriete tegenstander is. De wedstrijd werd op een fraai nieuw aangelegd kunstgrasveld gespeeld.

Hoewel S.V. Loosduinen in de eerste 20 minuten langzaam aan in de wedstrijd zat en een aantal goede mogelijkheden kreeg, was het toch DSVP dat stand hield en de kat een beetje uit de boom keek….nou de kat kwam uit de boom door de harde wind op het sportcomplex. Na een verkeerde inspeelpass in de Loosduinse verdediging waar keeper Dylan Voeten zich op verkeek, de bal belande voor de op de 16 meter vrijstaande speler van DSVP die hem beheerst in de verre hoek schoot, de 1-0 stond op het fictieve scorebord. Geen reden tot paniek en zo kreeg S.V. Loosduinen toch nog wat aardige kansen. Er werd niet meer gescoord en zo werden de kleedkamers opgezocht door beide teams.

Na rust, de fraaie led verlichting op het veld ging al aan en waar werd begonnen met dezelfde 11 namen ging S.V. Loosduinen op zoek naar de gelijkmaker. Het lukte echter niet om iets van een offensief op te zetten en DSVP bleef makkelijk overeind. Na 50 minuten was het zelfs DSVP dat de score verdubbelde, spits Dylan de Haan speelde zich voorbij de Loosduinse verdediger en schoot de bal over de Loosduinse goalie heen de 2-0. Hierna werd er door de trainers Barendse/Baptiste ingegrepen en werd spits Beau van der Toorn vervangen door middenvelder Tico Eckhardt. Jim Kip ging in de spits spelen. Door de vele regenval en het steeds zwaarder wordende veld werd het spel er niet beter op. De laatste 2 wissels werden gebracht voor het Loosduins kwartiertje: Melchior van der Kooi en Tyrone Plas werden in de 73e minuut vervangen voor Kevin Baptist en Ricardo Steinhauer. Het geen waar Loosduinen naar opzoek ging namelijk een doelpunt viel echter aan de andere kant, na een overtreding in de 16 meter werd de bal terecht op de stip gelegd en zo kon Dylan de Haan zijn 2e laten aantekenen deze wedstrijd. De 3-0 was een feit.

Na exact 90 minuten floot scheidsrechter Pekaar voor het einde van de wedstrijd. Een wedstrijd om snel te vergeten aangezien de ploeg alweer heel snel, dinsdag 13 oktober de uitwedstrijd om de KNVB beker speelt. De wedstrijd vangt aan om 20:00 uur. Ook bij deze wedstrijd geld dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Aanvoerder Alvin van Reeuwijk zal deze wedstrijd moeten missen door een schorsing (1 bekerwedstrijd) door 2 gele kaarten in de 1e ronde.

Namens de supporters, dank wederom voor de livestream die Colinda Paauw mogelijk heeft gemaakt.

Tekst: Sander Böhms