S.V. Loosduinen won zaterdag de Loosduinse derby tegen sv Houtwijk met 3-1. Net als vorige week thuis tegen MSV’71 (2-1, na 0-1 met de rust) speelden de Blauwwitten tegen sv Houtwijk voor de thee een zwakke wedstrijd en sloegen zij na de thee weer toe. Pas na de rust ontwaakte de thuisploeg en liet het zien tot de kanshebbers te blijven behoren voor de prijzen in de vierde klasse D, waar zij nu op de derde plaats staan, drie punten achter de koploper en buurman GDA.

Bij de Loosduiners was Sam van Poorten opnieuw voorin opgesteld. Ontbrak Murat Yildiz en maakte Alvin van Reeuwijk zijn comeback in het elftal en stond ook Melchior van der Kooi voor het eerst in de basiselftal van trainer Richard Douw. Op de bank ditmaal Damian van der Horst, Jeroen Rampaart, voor het eerst Tobias Schaafstra en Remy Pannenkoek, naast de jeugdige doelman Chesley de Bruin. Bij sv Houtwijk de oud-Loosduiners Rami Abdelrazak en Michael de Bruin in de ploeg.

Een vroege fraaie treffer van Kadir Narsen kende geen genade in de ogen van de leidsman die al had gefloten voor een lichte overtreding op Loosduiner Furkan Kaya. In de 15e minuut slecht nieuws voor de thuisploeg als topscorer Kadir Narsen al geblesseerd uitvalt met een spierblessure.
In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg in deze derby, met ook de beste kansen, waarvan er maar slechts één werd benut voor de rust. Bila Dari schoot raak, nadat doelman Pieter Blanken de bal uit een hoekschop niet goed verwerkte. Roel Brute was ook een aantal malen dichtbij een treffer, maar hij faalde in de afwerking. Christiaan Verbree had zijn handen vol aan zijn snelle directe tegenstander.
Aan de overzijde was na een half uur de beste kans voor invaller Remy Pannekoek, maar hij wist doelman Mitchel Kessels van dichtbij niet te passeren en was aanvoerder Kevin Baptiste niet gelukkig met zijn afstandsschoten. Nadat Furkan Kaya eerst ten nog onrechte was afgevlagd bij een vrije doorgang voor buitenspel, op advies van de assistent van sv Houtwijk, scoorde hij in de blessuretijd van de eerste helft fraai de gelijkmaker. Met een 1-1 stand werd aan de thee begonnen.

Na de thee tapte de ploeg van Richard Douw uit een ander vaatje en kwamen de ploeg al snel op voorsprong. De na de rust ingevallen Tobias Schaafstra voor de geblesseerde Nicky Voorham, hij maakte zijn eerste speelminuten voor de Blauwwitten na lang blessureleed, scoorde in de 50e minuut de 2-1. Doelman Kessels werd verrast met een laag schot. In de 57e minuut was het weer Furkan Kaya die trefzeker was en via doelman Kessels de 3-1 op het scorebord zette.
Nadien misten onder andere Furkan Kaya en Sam van Poorten een aantal opgelegde kansen om de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Het elftal van Ekie Korte bleef jagen op een aansluitingstreffer, maar die kwam niet meer tot stand. In de tweede helft was zijn elftal, behouders bij een aantal vrije trappen, onmachtig om het de Blauwwitten nog moeilijker te maken deze middag. De Loosduinse verdediging, met een sterk spelende Jessy Smit, gaf niks meer weg, maar scoorde in de tweede helft, zonder topscorer Kadir Narsen, ook te weinig treffers. Jeroen Rampaart verving in de slotfase de moegestreden Sinan Ocal. Na een korte blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter de Vries uit Sassenheim, die drie spelers noteerde in zijn boekje in toch een sportieve wedstrijd, voor de laatste maal.

A.s. zaterdag zijn de Loosduiners vrij. Dinsdagavond 6 november wordt thuis geoefend tegen vierdeklasser SEV uit Leidschendam. Op zaterdag 17 november wordt de competitie hervat met de volgende Loosduinse derby. RAS is dan aan de Alberdastraat de tegenstander voor de Blauwwitten. Aanvang: 14:45 uur.