Het is S.V.Loosduinen afgelopen zaterdag niet gelukt de drie punten op sportpark Madestein te houden.
Zonder de nog altijd geblesseerde Alvin van Reeuwijk en de al langer geblesseerde Sam van Poorten trad de ploeg van coach Peter Barendse verder met een complete selectie aan in de belangrijke “6 punten wedstrijd”. Het zijn de nummers twaalf (14-11) en tien (15-15)
Nadat de pupil van de week Keano Develing de aftrap had verricht en fraai had gescoord konden beide teams dan echt beginnen aan de wedstrijd. Het spel golfde aardig op en neer en zo waren er aan beide kanten kansen. In de 8e minuut was het Duno dat de 0-1 op fraaie wijze door Timo Tuin op het scorebord had gezet. S.V. Loosduinen legde het de eerste 20 minuten af en H.S.V. Duno had het lichte veldoverwicht.
De wedstrijd die onder leiding stond van de heer J.G.P. Zuidwijk werd mede, door zijn soms warrige beslissingen, steeds feller en dreigde hierdoor te escaleren.
In de 37e minuut was het dan toch S.V. Loosduinen dat de gelijk aantekende. Na een goede voorzet van rechtsbuiten Quincy Barendse was het spits Tyrone Plas die de bal aannam en zo keeper Max Fuld kansloos liet. Met een stand van 1-1 gingen beide teams de rust in.
Na de thee was S.V. Loosduinen feller in de duels, de ploeg van Duno coach Patrick Demmers had het hier toch moeilijk mee.
In de 57e minuut kwam S.V. Loosduinen toch op voorsprong doordat Jimmy Kip koppend kon scoren waarbij hij onbedoeld de medewerking kreeg van DUNO doelman Max Fuld. De 2-1 stond op het bord. Patrick Demmers besloot met nog 25 minuten te spelen meer aanvallende krachten in te zetten. En aan de kant van S.V. Loosduinen moesten Melchior van der Kooi en Jeroen Rampaart zich met een blessure laten vervangen. Dit kwam het spel van de thuisclub niet ten goede en Duno werd sterker, in de 75e minuut was het opnieuw Timo Tuin die een bal afvuurde op de goal van Dylan Voeten. Echter ketste deze bal vol op de paal.
In de 84e minuut was het dan toch raak voor onze gasten. De 2-2 werd gescoort door een scrimmage goal waar keeper Dylan Voeten eerst nog knap redde, maar met een reflex kon Rodensio Frederik de bal binnen tikken.
Waar iedereen zich had verzoend met een gelijkspel, wat gezien de wedstrijd een terechte uitslag was geweest, eindigde de wedstrijd toch anders. Na een sliding van S.V. Loosduinen verdediger Nick Voorham, gericht op de bal raakte hij hierna spits Chico Mulder, die gretig naar het kunstgras toe ging en de leidsman besloot tot een penalty voor HSV Duno.
Na veel protesten van de kant van Loosduinen schoot Jerry Hogenboom de penalty achter Dylan Voeten en zo stapte HSV Duno met alsnog de winst van het veld. De druiven waren zuur. Door dit resultaat blijft S.V. Loosduinen samen met Quick Steps beide nu 11 punten op de 12e plaats staan met daaronder met 10 punten S.V. Duindorp.

Aanstaande zaterdag 22 februari is S.V. Loosduinen 1 vrij

De eerstvolgende wedstrijd speelt S.V. Loosduinen 1 op zaterdag 29 februari  Dan reist de ploeg van trainers Barendse/Baptiste af naar Delft waar Ariston ’80 gastheer is.