S.V. Loosduinen ontsnapte zaterdag aan degradatie naar de vierde klasse, maar na een 0-2 achterstand werd buurman en vierdeklasser S.V. Madestein in een nerveuze nacompetitiewedstrijd toch met veel moeite 3-2 verslagen. Het elftal van Richard Douw houdt hierdoor toch uitzicht op handhaving in de derde klasse. Dankzij een late treffer van  invaller Joey Teuling volstaat a.s. zaterdag tegen MSV’71 in Maassluis een gelijkspel om ook het volgende seizoen weer aan te mogen treden in de derde klasse.

Onder tropische omstandigheden werd zaterdagmiddag afgetrapt op Sportprak Madestein. Bij de Loosduiners was Jean-Paul Alleblas weer teruggekeerd in het elftal. Jessy Smit begon op de bank. Theo van der Hoeven en topscorer Richard Nieuwdorp ontbraken door blessureleed.  Sam van Poorten en Anton Habes vormden achterin het centrale duo.

In de eerste vijf minuten kregen de Blauwwitten al kansen om de scoren te openen, maar Tom Vrieling en Christiaan Verbree faalden nog in afwerking. Na zeven minuten stond er toch een treffer op het scorebord, maar voor S.V. Madestein. Een lichte overtreding in het strafschopgebied van Damian van der Horst werd wel heel zwaar bestraft door de jeugdige scheidsrechter Blaak uit Barendrecht. De strafschop werd benut door Adil Ben Amar. Nadien was de thuisploeg volop in de aanval en werden meer kansen gecreëerd, maar nog geen treffers. De kleine doelman Co Titahena groeide in de wedstrijd en hield de bezoekers met fraaie reddingen op de been.

Uit een van de schaarse tegenstoten kwamen de bezoekers verrassend in de 29e minuut op 0-2. Opnieuw was het Adil Ben Amar die doelman Pieter Blanken passeerde. Nu door te profiteren van de geboden vrijheid in de Loosduinse verdediging. Het derde klasseschap van de Blauwwitten hing op dat moment aan een zijden draadje, want een nederlaag zou fataal zijn voor het elftal. In de 33e minuut werd Christiaan Verbree afgestopt door de sterke Madestein verdediger Ishmeral Gill. In de ogen van de leidsman met een overtreding en opnieuw ging de bal op de stip. Nu voor de thuisploeg. Tom Vrieling wist nu wel doelman Titahena te passeren en de 1-2 stond op het scorebord. De temperaturen liepen nu binnen en buiten het veld nog meer op, maar gescoord weer er niet meer voor de rust.

Na de rust, en de verkoeling,  een nog aanvallender S.V. Loosduinen dat nu weer veel kansen verprutsen. Toch viel in de 50e minuut de gelijkmaker. Christaan Verbree scoorde, maar doelman Titahena stopte nog wel zijn schot, maar de bal rolde toch al dan niet over de doellijn. Op advies van de neutrale assistent-scheidsrechter Van der Helm werd de treffer toch goedgekeurd door de leidsman. Zij zag dat de bal over de lijn was geweest. Het scorebord raakte er van op drift. Nadien waren Jeroen Rampaart, Tom Vrieling, Christiaan Verbree, Sam van Poorten en Kenan Schenkeveld dichtbij de 3-2, die maar niet wilde vallen. Aan de andere zijde was Adil Ben Amar dichtbij zijn derde treffer, maar Desley Rodenburg voorkwam dit met een fraaie sliding. Tussen een aantal drinkpauzes door bleven de Loosduiners jagen op de winst, maar moesten attent blijven bij de tegenstoten van de bezoekers, via de snelle spitsen. De vermoeidheid (vooral kramp), mede door de warmte, sloeg lopende strijd toe bij een aantal spelers. De wedstrijd moest hiervoor regelmatig worden onderbroken, waardoor de tweede helft ruim 55 minuten duurde.

Jessy Smit kwam in de slotfase in het veld voor de geblesseerd geraakte aanvoerder Kevin Baptiste, waarna Anton Habes de aanvoerdersband van hem overnam. Joey Teuling verving de moegestreden Kenan Schenkeveld. Een gouden wissel bleek niet veel later. Doelman Titahena leek niet meer te passeren door de Blauwwitten, tot ver in de blessuretijd invaller Joey Teuling toesloeg. Uit een hoekschop van Damian van der Horst verschalkte hij, met een fraaie boogbal, toch de S.V. Madestein doelman en was de vreugde groot bij de thuisploeg. Zie: Doelpunt Joey Teuling tegen Madestein
Niet veel later was de sportieve en spannende wedstrijd ten einde, waren de  Blauwwitten toch de winnaar en bleven ook de kaarten op zak bij leidsman Blaak, zodat de Loosduiners zonder schade kunnen afreizen naar Maassluis. S.V. Madestein was uitgeschakeld, maar kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Na de wedstrijd moesten ook nog strafschoppen worden genomen. Van belang bij een mogelijke gelijke eindstand in de poule. Ook hier kwamen de Blauwwitten als winnaar (5-2) uit de strijd. Met een hoofdrol voor doelman Pieter Blanken, die liefst drie strafschoppen wist te stoppen.

Trainer Richard Douw na afloop: “We hebben gewonnen en dat is het enige dat telt. Hoe dit tot stand is gekomen is van minder belang. Dit was ons seizoen in een notendop. Veel kansen missen en doelpunten ongelukkig tegen krijgen. Zaterdag hebben we genoeg aan een gelijk spel om ons te handhaven. MSV’71 moet winnen om te promoveren. Voor ons een ideaal scenario.”

Hier is het verslag uit de AD/HC, Den Haag, 29-5-2017 te lezen:Derby onder hoogspanning AD-HC 29-05-2017 en hier van het HAV http://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/15852/loosduinen-wint-op-de-valreep-van-buurman-madestein

Hier het verslag van haaglandenvoetbal TV: http://haaglandenvoetbal.nl/haaglanden-voetbal-vandaag-jaargang-2-aflevering-189/

Zaterdag 3 juni gaat de reis naar Maassluis met een bus, die om 12:30 uur vertrekt vanaf Sportpark Madestein. Opgeven hiervoor kan bij Dick Hartman, via het emailadres secretaris@svloosduinen.nl. De kosten bedragen € 5,00 per persoon.

[nggallery id=472]