Jaja, uw verslaggever weet het: het is allemaal cliché, maar dat betekent niet dat het niet waar is. Waarom? Dat leest u in het verhaal van S.V. Loosduinen JO13-1: Eén voor allen, allen voor één.

Er was eens een trainer met drie assistenten, een groep van veertien potentiële helden en hondstrouwe supporters. Iedereen wist het: voeg die ingrediënten bij elkaar en je krijgt een onverslaanbaar team. Maar dan moeten die ingrediënten wel samenkomen. Asterix en Obelix zouden het toverdrank noemen. Trainingen, trainingen en trainingen volgden. Op 21 oktober 2017 trokken de veertien een blauw shirt aan en gebeurde het: samenwerken. En dat was dikke vette pech voor Oliveo. De Peenbuikers waren vanaf de eerste minuut de betere ploeg. Na ruim een kwartier spelen kwam het verschil tussen de beide ploegen ook op het scorebord. Kay maakte met een kickbox-kick de openingstreffer.

Watertanden
Voor rust was S.V. Loosduinen nog een keer trefzeker. Het tweede doelpunt was om je vingers bij af te likken. Na een vlotlopende aanval liep Eray recht op de keeper af. In plaats van zelf te schieten passte hij de bal naar Ilias, die vervolgens de bal in een leeg doel kon schuiven. Een doelpunt van een pure schoonheid, bijna een sprookje.

In de pauze benadrukten de trainers dat SVL druk moest zetten. De ploeg luisterde. Het jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona speelde bijna de hele tweede helft op de helft van het team uit Pijnacker. De druk begon voorin, het middenveld zat kort, de verdediging ving de bal op en Finn had inmiddels een stoel gepakt.

Toneelschool
Doelpunten? Die werden natuurlijk ook nog gemaakt. Eray was de hele week naar de toneelschool gegaan om te oefenen. Gelukkig bleek dat niet voor niets. Naast het acteertalent kan onze nummer 10 ook nog best goed voetballen. De Peenbuiker schoot SVL naar de 3-0. Vervolgens rende hij naar de cornervlag en vierde het resultaat met de vlag en zijn teamgenoten.

Het slotstuk was weer om van te genieten. Een goede onderschepping op het middenveld resulteerde in een perfect uitgevoerde counter. De bal kwam bij linksbuiten Ilias terecht, die als een skiër tussen twee mensen slalomde en de bal op de juiste snelheid breed legde op Daan. De rechtsbuiten schoot de bal vol tegen touwen: 4-0.

Grimm
Drie punten in het bekertoernooi zijn in de pocket. Een wedstrijd met prachtige elementen van een sprookje. De gebroeders Grimm zouden blij zijn als dit verhaal in één van hun boeken terecht kwam. Laten we hopen dat we meer verhalen aan ons boek kunnen toevoegen. Het volgende hoofdstuk: Maasdijk.

Einde.

Opstelling: Finn; Dani, Ferry (Bowie/’46), Bowie (c) (Kay/’34), Nick; Kay (Joeri/’24), Eray, Elvira; Daan, Owen, Ilias.

Tim Toet