Zaterdagochtend 15 april 2017. Het is bewolkt met af en toe zon en er staat een fris windje. Als altijd heeft het team er weer zin is. Emre kan er vandaag helaas niet bij zijn, maar met het been van Djayden gaat het na een nachtje goed slapen gelukkig weer een stuk beter zodat hij gelukkig toch mee kan spelen en ook Bowie, die flink ziek was afgelopen week, is weer beter en doet gelukkig mee.

De wedstrijd gaat van start met Bowie en Djayden op de bank. VELO gaat direct gevaarlijk van start en schiet in de eerste minuut de bal bij ons op de lat. En vervolgens weet Storm de bal vanuit een corner prachtig uit de lucht te plukken. Even later is het weer VELO die de bal vanuit een vrije trap richting ons doel schiet. Dylan, Ferry en Elvira hebben het erg druk en gelukkig staat Storm in de goal die de bal keurig vangt.

Ook Loosduinen krijgt kansen bij het doel van VELO. Via Nick, Joël, Eray en Tristan komt de bal regelmatig bij de 16-meter van VELO terecht. En zo schieten Ilias, Jay-Jay en Owen bal een paar keer mooi richting het doel maar helaas zit de keeper van VELO ertussen of gaat de bal net naast. Maar dan is het daarna weer VELO die gevaarlijk snel optrekt richting onze 16-meter en moet Storm ver zijn doel uitkomen om het gevaar te keren.

Tristen en Nick worden gewisseld en Djayden en Bowie komen erin.

Een schot op het doel door Jay-Jay wordt helaas weer tegen gehouden door de keeper van VELO. Even later is de bal weer in onze 16 meter en weet Storm de bal weg te schieten. Helaas staat daar net een speler van VELO die zijn kans schoon ziet en de bal in het net schiet. Wat een pech. We staan 0-1 achter.

Een mooi schot van Joël richting de goal wordt gehouden door de keeper. Een snelle actie van VELO leidt gelukkig dankzij Elvira en Storm tot niets. Het is geen gemakkelijke eerste helft. De vrouw en mannen van Loosduinen lopen het vuur uit de sloffen maar het lukt niet om de bal in het net van de tegenstander te krijgen. En het gaat er behoorlijk hard aan toe.

De drang om te winnen bij VELO is groot. Zo groot dat ze niet altijd even sportief spelen. Een gevalletje natrappen wordt helaas niet gezien door de scheidsrechter en de coach van VELO waardoor dit onbestraft blijft. Fanatiek spelen en hier en daar een duwtje is prima, maar natrappen gaat uiteraard te ver.

De tweede helft begint in meerdere opzichten wat zonniger van de eerste. Via een corner komt de bal bij Eray die de bal net over schiet.

Tristen en Nick komen het veld weer in, Jay-Jay en Ferry gaan eruit. Djaiden schiet vanuit een vrije trap richting het doel van VELO helaas over. De bal wil er gewoon niet in.

En helaas weer een te harde actie van VELO. Een gevaarlijke tackel. Maar daarbij schoffelt die speler een teamgenoot van VELO genadeloos onderuit. En dat doet flink pijn zo te zien.

Vanuit een ingooi van Loosduinen en mooi overspel schiet Owen de bal mooi richting de goal maar weer staat daar de keeper die de bal wederom tegen weet te houden. En ook een mooi schot van Djaiden wil er niet in.

Owen wordt gewisseld en Jay-Jay gaat er weer in.

En helaas weer onsportief gedrag in het veld door een speler van VELO. Ilias wordt uitgescholden, zo wordt ook gehoord aan de zijlijn. Onze grensrechter Sander informeert de scheidsrechter, die deze speler gebied zijn excuses aan te bieden. Na aandringen gebeurt dit uiteindelijk. Complimenten aan onze spelers die laten zien waarom ze afgelopen woensdag op het toernooi bij Die Haghe (waar we overigens mooi 2e werden) de sportiviteitsprijs wonnen! Wel erg teleurstellend dat de coach van VELO zijn spelers niet aanspreekt op hun gedrag.

Nog een laatste kans net buiten de 16-meter. Een vrije trap voor Loosduinen. Maar helaas weet de keeper de bal van Djaiden tegen te houden.

Dan klink te eindsignaal. Helaas 0-1 verloren, maar jullie hebben er alles aan gedaan. Blik vooruit, op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen. Maar eerst naar het voetbalkamp. Veel (voetbal)plezier!

 

Michel Dörr