Met de wetenschap dat je aan een gelijkspel genoeg hebt in de uitwedstrijd tegen Duno was het voor trainer Dani geen gemakkelijke opgave om de Loosduinse 14/15 jarige klaar te stomen. Een ietwat onwennig begin mocht vandaag te wijten zijn aan de kampioensbibbers waar het laaggeklasseerde Duno duidelijk geen last van had en niet eens onverdiend op een 1-0 voorsprong wist te komen. Als gaandeweg de slag op het middenveld herwonnen wordt komen de doelkansen voor blauw-wit.

Onder toezicht oog van het massaal meegekomen Loosduinen publiek volgt gelukkig de snelle gelijkmaker. Ondertussen wordt wel duidelijk dat het uitgespeelde Duno Jo15-2 met 4 Jo15-1 spelers Loosduinen een loer wil draaien en God mag weten waarom onze buren er zoveel belang bij hebben dat Verburch kampioen wordt op deze frisse pre-paasdag. De rust wordt in ieder geval behaald met een stand die goed is voor een Loosduins kampioenschap. Na het bodempje limo (mede mogelijk gemaakt door een waarschijnlijk failliete drankleverancier) voetbalt Duno onder aanvoering van hun kleinste man lekker mee en staat het krachtsverschil dus niet in verhouding tot de stand op de ranglijst. Het hechte 14 koppig Loosduinse collectief dat deze competitie zo constant presteert heeft veel moeite om het grillig spelend Duno van zich af te houden.

De verlossende voorsprong geeft in ieder geval geen rust in onze Jo15-1 en ondanks dat de scheidsrechter dan ook nog een tijdstraf geeft voor het ontbloot juichen maakt leider Raymond zich toch voorzichtig klaar voor zijn eerste loopje naar de achterbak van zijn auto. Voordat hij zich bij het toegangshek nog even omdraait ligt de 2-2 in het netje en geheel tegen zijn natuur in laat hij zijn van champagne doorgezakte auto voor wat het is. Verbazing en blijdschap vechten ook bij de Verburch trainer om voorrang als Duno op 3-2 komt en in de haast het thuisfront te appen laat deze brave borst zijn zo geliefde kladblokje pardoes uit zijn handen vallen.

Met nog vijf minuten op de klok is de spanning bijna onmenselijk maar het eerder genoemde collectief vecht voor hun laatste kans en stoïcijns word de aanval gekozen met wel zo’n resultaat dat voor leider Raymond geen belemmering te verzinnen is voor zijn fameuze eindsprint richting auto.

Het eerder genoemde 14 koppig collectief onder de noemers; Jasmijn, Simon, Ian, Jason,Mats v.D, Mats B, Daan, Tico, Dylan, Rick, Julian, Oscar, Johanny en Denzel zijn KAMPIOEN.

Gelukkig hebben we de foto’s nog 🙂

[nggallery id=455]