Na twee jaar vierde klasse voetbal keert het eerste elftal van S.V. Loosduinen het volgend seizoen terug in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Wat het vorige seizoen net niet lukte, lukte het elftal van de vertrekkende trainer Richard Douw zaterdag 25 mei 2019 wel en dat nu eens zonder het spelen van nacompetitiewedstrijden. De titel in de vierde klasse D werd binnengehaald na een 0-14 op het puntloze Wanica Star en daarna kon eerst bij Wanica Star en vervolgens op het eigen sportpark een mooi kampioensfeest worden gevierd.

Aan het begin van het seizoen zag dit er nog niet naar uit. Een tweede selectie elftal was niet beschikbaar en de groep bestond uit slechts twintig spelers, waarvan een aantal ook (nog) niet fit was. Buurman GDA ging lang aan de leiding en leek met gemak op de titel af te gaan. In de winsterstop stonden de blauwwitten nog zeven punten achter de buurman. Na de winsterstop ging GDA punten verspelen en speelde het elftal van Richard Douw een fraaie reeks ongeslagen wedstrijden om uiteindelijk met drie punten voorsprong de buurman voor te blijven. Met 64 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 99-25 ging zaterdag de vlag in top. Slechts tweemaal werd gelijk verloren. Van PGS-Vogel (1-0 )en Quintus (2-5). De hoogste score (0-14) werd afgelopen zaterdag behaald en de mooiste wedstrijd was de 1-5 zege bij GDA op zaterdag 13 april van dit jaar!

Het elftal met aanhang en supporters reisde met de spelersbus van ADO Den Haag naar het complex van Wanica Star aan de Melis Stokelaan. Een afstand van slechts vijf km vanaf sportpark Madestein. Met vooraf vuurwerk en rookbommen en veel Loosduiners langs de lijn was de kampioenswedstrijd snel beslist. Binnen het half uur werd het kampioenschap veilig gesteld. Na vier minuten vond Kadir Narsen voor het eerst het net, maar toen duurde het even voordat de score verder werd opgevoerd. Een paar maal moest doelman Pieter Blanken in het begin ingrijpen na laksheid in de Loosduinse verdediging. Doelpunten bleven aan de overzijde ook even uit dankzij de doelman van Wanica Star, want ditmaal stond geen veldspeler in het doel bij de nummer laatst. Voor deze laatste wedstrijd was een echte doelman van stal, of van elders, gehaald bij de thuisploeg. Was deze doelman eerder ingezet dit seizoen dan was het elftal zeker niet puntloos gebleven. Deze doelman voorkwam met een aantal fraaie reddingen Loosduinse treffers. Maar ook de paal bracht een aantal malen redding. In de 25e minuut was hij echter kansloos op een schot van Sinan Ocal. Hierna was het verzet van de thuisploeg snel gebroken. In de 27e minuut scoorde Sinan Ocal de 0-3, gevolgd door twee fraaie treffers van aanvoerder Kevin Baptiste. In de 33e minuut verdween een hoekschop van hem ineens in het doel van de thuisploeg en in de 37e minuut was een halve omhaal van hem goed voor de 0-5 ruststand.

Voor de aftrap van de tweede helft maakte Nick Voorham in het veld plaats voor Melchior van der Kooij en Jimmy Kipp voor Christiaan Verbree. Al snel vond Sinan Ocal het doel voor de 0-6 en kwam Tobias Schaafstra in het veld voor Kevin Baptiste. In het vervolg van de tweede helft kon Wanica Star het niet meer bijbenen. De doelpunten vielen nu snel achtereen. Sam van Poorten maakte in 57e minuut met een mooi schot de 0-7. Vijf minuten later Kadir Narsen 0-8. De 0-9 was in de 65e minuut van Sinan Ocal en Kadir Narsen maakte de tiende treffer in de 67e minuut. Tussendoor waren de doelman van Wanica Star en ook de assistent-scheidsrechter nog een aantal malen een sta-in-de-weg, vooral voor Furkan Kaya die deze middag het net niet wist te vinden. In het laatste gedeelte van de wedstrijd liep de score weer verder op via treffers van Alvin van Reeuwijk in de 80e minuut (0-11), 82e minuut Kadir Narsen (0-12), 86e minuut Melchior van der Kooi (0-13) en via topscorer Kadir Narsen in de 88e minuut (0-14), zijn 27e treffer dit seizoen. Niet veel later floot leidsman Rens Wijnands op de fiets gekomen uit Noordwijk deze historische en sportieve wedstrijd de boeken in zonder vermelding van kaarten op het wedstrijdformulier.

Nadien kon het feest beginnen, maar waren er ook nog bloemen van de aanvoerder van Wanica Star voor aanvoerder Kevin Baptist. Er waren ook bloemen voor hem, namens zijn bestuur en alle verenigingen in deze vierde klasse, voor het feit dat zijn elftal toch de 26 wedstrijden wist uit te spelen dit seizoen om met nul punten als laatste te eindigen met liefst 280 doelpunten tegen en slechts 14 voor!

Al snel na afloop werd de reis naar sportpark Madestein aanvaard, waar een huldiging plaatsvond door de vereniging met weer vuurwerk, waarbij ook weer de sloot werd ‘bezocht’, een traditie bij de club bij behalen van een titel. Namens voorzitter Ralph van der Kaa ontvingen de spelers en het kader de felicitaties van het bestuur en de leden en werd een zilveren kampioensschaal uitgereikt aan de groep. Namens de KNVB kwam Kees Wenneker langs met een oorkonde en 25 medailles voor spelers en kader. Vervolgens werd feestgevierd tot diep in de nacht.

Het was ook de laatste wedstrijd van trainer Richard Douw, die na vijf jaar de vereniging gaat verlaten, om bij sv Houtwijk aan de slag te gaan. In zijn eerste seizoen, 2014-2015, werd nog geen prijs binnengehaald en eindigde het elftal, ondanks hoge verwachtingen, nog op een teleurstellende zevende plaats in de vierde klasse B. In het seizoen 2015-2016 werd een periodetitel gepakt en eindigde het elftal op de derde plaats. Via de nacompetitie volgde toch promotie naar de derde klasse, na winst in twee wedstrijden tegen Roodenburg uit Leiden. In het seizoen 2016-2017 kwam het elftal in de derde klasse B slechts één punt te kort voor de veilige tiende plaats en degradeerde het elftal via de nacompetitie, na een 3-2 verlies bij MSV’71 weer naar de derde klasse. Een minicompetitie bij VDL in Maassluis leverde ook geen handhaving op. Het vorig seizoen kwam het elftal nog een punt tekort kwam in de competitie en DUNO kampioen werd strandde in de laatste wedstrijd tegen Hercules, maar zaterdag lukte het eindelijk wel om het kampioenschap in de vierde klasse D binnen te halen. Voor het laatst was dit ook het geval in het seizoen 2009-2010 onder leiding van Jan van der Sar.

Wij danken alle vrijwilligers, en natuurlijk ook de onderhoudsploeg voor het opruimen van de restanten van het feest, voor hun inzet dit seizoen voor het elftal en voor het mooie kampioensfeest van afgelopen zaterdag. Dank ook aan vertrekkende trainer Richard Douw, die het elftal toch weer in de derde klasse liet terugkeren, en wij wensen de nieuwe trainer Peter Barendse veel succes toe in de derde klasse. In waarschijnlijk weer een fietspoule met Haagse en Westlandse verenigingen. De voorbereidingen op het nieuw seizoen starten weer op dinsdag 13 augustus a.s.

De volgende spelers en kaderleden stonden zaterdag op het wedstrijdformulier in deze kampioenswedstrijd: Pieter Blanken, Jessy Smit, Nick Voorham, Alvin van Reeuwijk, Sinan Ocal, Kevin Baptiste (aanvoerder), Sam van Poorten, Kadir Narsen, Furkan Kaya, Mike Lunenburg, Jimmy Kipp, Anton Habes, Melchior van der Kooi, Damian van der Horst, Christiaan Verbree, Jeroen Rampaart en Dylan Voeten. Staf: Richard Douw (trainer) , Peter Baptiste (ass.trainer), Andre de Bruijn (verzorger), Sander Bohms (leider) en Peter Meijer (ass. Grensrechter). Verder maakte ook Frans Clasener als keeperstrainer deel uit van de staf.
Allen nogmaals gefeliciteerd!