S.V. Loosduinen won de wedstrijd tegen laagvlieger VCS met 1-4, na 70 minuten met tien man te hebben gespeeld. Een overtreding van Sam van Poorten bij de middenlijn in de 20e minuut was in de ogen van scheidsrechter Rip uit Pijnacker, tot verbazing van velen, goed voor een rode kaart. Desondanks werd verdiend gewonnen en zijn de Blauwwitten door deze zege en de eerste nederlaag van sv Houtwijk, 3-1 bij Erasmus, opgeklommen naar een gedeelde tweede plaats, met Hercules,  in de vierde klasse B.
Bij de Blauwwitten waren Christiaan Verbree en Damian van der Horst afwezig door blessures, Kadir Narsen was afwezig i.v.m. prive-omstandigheden, begon de niet geheel fitte Jeroen Rampaart op de bank en keerde Sebastiaan van Loenen na een week afwezigheid terug in de basis. Vanaf het begin van de wedstrijd werd door de bezoekers het doel van VCS gezocht en werd doelman Emre Keskin (met het rugnummer 68)  onder vuur genomen, vaak via de snelle Jan de Lange die regelmatig zijn tegenstander zijn hielen liet zien. Khalid Hadchoune, Jimmy Kipp en Tom Vrieling wisten echter niet het net te vinden. Aan de overzijde was Marouane Es-Saouiki, bij een schaarse uitval dichtbij de openingstreffer, maar doelman Pieter Blanken keerde zijn schot. Ondanks de rode kaart van Sam van Poorten bleven de bezoekers kansen creëren, maar het duurde nog tot de 30e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Khalid Hadchoune scoorde uit een voorzet van Jan de Lange. Binnen twee minuten scoorde hij ook de 0-2. Het antwoord van de thuisploeg kwam snel, maar het was geen speler van VCS die scoorde. Nick Voorham werkte ongelukkig de bal achter zijn doelman. Meer doelpunten bleven, ondanks weer veel kansen voor de bezoekers, uit.
Na de thee bleven de Loosduiners, ook met tien man, oppermachtig. Slechts zelden kwam de thuisploeg in de buurt van het Loosduinse doel. Op het middenveld waren de aanvoerders Kevin Baptiste en Ugar Turhan regelmatig met elkaar in duel. Een derde treffer bleef lang uit, hoewel Tom Vrieling en Khalid Hadchoune er dichtbij waren. In de 68e minuut werd er door de leidsman een handsbal geconstateerd in het strafschop en mocht Kevin Baptiste aanleggen voor de derde Loosduinse treffer, want hij liet doelman Keskin kansloos. Via de snelle Redouan Kharraz was de thuisploeg dichtbij een treffer, die niet viel, want doelman Blanken redde. Aan de overzijde was er wel opnieuw succes voor de 16-jarige invaller Sinan Ocal, toegejuicht door de Loosduinse jeugd, schoot hij opnieuw raak. In de slotfase kwam nog een 16-jarige speler in het veld bij de Loosduiners, Tyrone Plas, maar deze wijziging bracht geen verandering meer in de stand. In de tweede helft liepen nog wel Hasan Daglioglu en aanvoerder Turhan van de thuisploeg tegen een gele kaart aan.
Door deze nederlaag blijft VCS na zeven wedstrijden op nul punten staan en is het elftal van Richard Douw weer volop in de race voor de eerste periode (over twaalf wedstrijden) en het kampioenschap, maar wacht de komende weken nog wel een zwaar programma voor de feestdagen. Komende zaterdag komt RAS naar Sportpark Madestein, de week erop wordt een bezoek gebracht aan Erasmus en de laatste wedstrijd dit jaar is thuis tegen sv Houtwijk. De eerste periode wordt dan afgesloten op de zaterdag 27 januari 2018 thuis tegen HDV.

[nggallery id=490]