De Loosduinse ploegen GDA en S.V. Loosduinen gaven elkaar niets toe in de competitiestand in 4D. Beide ploegen wonnen vandaag de competitiewedstrijd tegen op papier moeilijke tegenstanders. GDA won met moeite met 3-2 van GSC ESDO, de nummer drie en de buren klopten MSV’71, de nummer vier in Maassluis met 2-4, na een 0-1 stand bij de rust. Twee jaar terug werd nog met 3-2 verloren in de nacompetitie tegen deze ploeg, die daardoor toen promoveerde naar de derde klasse, maar dit seizoen weer terug is in de vierde klasse en nog hoopt op weer een plaats in de nacompetitie.
In het elftal van Richard Douw stond doelman Ronald van Hasselt weer onder de lat voor de nog geblesseerde Pieter Blanken. Verder ontbrak de geblesseerde Tobias Schaafstra en was Jessy Smit, na twee wedstrijden schorsing, weer speelgerechtigd.
Het was moeilijk voetballen in Maassluis, de wind was de grote spelbreker voor een goede wedstrijd. Weinig kansen voor beide elftallen voor de rust. De meeste ballen vlogen het veld uit. Toch viel de openingstreffer nog voor de rust.  Kadir Narsen verraste doelman Marnix Louter in de 44e minuut met een laag schot.
Na de thee, met Jimmy Kipp in de ploeg voor de geblesseerde Nick Voorham, was het weer snel raak voor de bezoekers. Melchior van der Kooi kreeg een vrije doorgang van de Maassluisse verdediging na een pass van de jarige Sam van Poorten en de 0-2 stond op het scorebord. Veel toeschouwers zaten toen nog binnen. Kansen nu wel voor de bezoekers die in de 54e minuut de score opvoerden naar 0-3. Kadir Narsen profiteerde van het goede werk van Sinan Ocal en passeerde opnieuw doelman Louter van afstand.
In de 58e minuut stond ineens de 1-3 op het scorebord. Dylan Dijksma verraste doelman Van Hasselt. MSV’71 drong aan en zagen een treffer wegens buitenspel afgekeurd door leidsman Van der Wel uit de Lier en een schot via de lat overgaan. Damian van der Horst en Jeroen Rampaart kwamen lopende de tweede helft bij de bezoekers in het veld voor Furkan Kaya en Alvin van Reeuwijk.  In de 84e minuut was de wedstrijd beslist. Het was opnieuw Narsen die nu van dichtbij het net vond. Nu na een goede actie van aanvoerder Kevin Baptiste. Toch gaf de thuisploeg nog niet op, want in de 88e minuut scoorde Azzedine Akachar de 2-4. Daar bleef het bij. In een sportieve wedstrijd, met vijf gele kaarten, waarvan vier voor Loosduiners, namen de Blauwwitten de volgende horde richting het mogelijk beslissende duel in deze competitie, zaterdag 13 april bij GDA. Want beide ploegen hebben nu 46 punten uit 19 wedstrijden.Volgende week de uitwedstrijd tegen Erasmus.