Door een verdiende 4-0 zege op “buurman” PGS/Vogel, en de onverwachtse 0-1 thuisnederlaag van Hercules tegen GDS ESDO, is S.V. Loosduinen na zeven wedstrijden opgeklommen naar de derde plaats in de vierde klasse B. Nog wel vier punten achter de lijstaanvoerder sv Houtwijk. Het elftal van Richard Douw speelde tegen PGS/Vogel bij vlagen goed voetbal, maar nam pas na rust ruim afstand van het elftal van Wim van Laar.
Na drie weken geen competitievoetbal ontbraken deze middag o.a. bij de Blauwwitten, Damian van der Horst, Sebastiaan van Loenen en Jeroen Rampaart. Nicky Voorham begon voor het eerst in de basis. Verder begon Jessy Smit als rechtsback en Christiaan Verbree ditmaal als linksback. Jimmy Kipp, spelend tegen zijn oude club, speelde ditmaal achter de spitsen. PGS/Vogel behaalde de afgelopen weken verrassende uitslagen door met 0-0 gelijk te spelen tegen sv Houtwijk en Hercules met 1-0 te kloppen, maar de ploeg kwam nu tekort om ook de Loosduiners te verrassen.
In de eerste twintig minuten had de thuisploeg nog moeite met het verdedigende spel van de thuisploeg. Beide ploegen hadden last van de harde winst, maar ook de kans om de score al vroeg te openen. Maar Christaan Verbree assisteerde doelman Pieter Blanken op de doellijn en aan de andere zijde kwam Kadir Narsen net te kort om te profiteren van een terugspeelbal op doelman Mark van Ruitenbeek.
Halverwege de eerste helft kregen de Loosduiners meer grip op de wedstrijd. Kansen waren er nu voor Kadir Narsen en Tom Vrieling. De doelman en de paal, na een scrimmage, voorkwamen een treffer voor de thuisploeg. Nadat Kevin Baptiste van ver de lat raakte was het Kadir Narsen die in de 38e minuut met een afstandsschot doelman Van Ruitenbeek fraai passeerde. Nadien waren de Loosduiners nog een aantal malen dichtbij een tweede treffer, maar met een 1-0  stand werd aan de thee begonnen.
Na de thee waren weer de beste kansen voor de thuisploeg, zo raakte Khalid Hadchoune na een goede actie op de achterlijn de kruising en voorkwam doelman Ruitenbeek weer een aantal malen een Loosduinse treffer. In de 62e minuut was hij toch kansloos op een schot van weer Kadir Narsen. Een paar minuten later was het Khalid Hadchoune die de doelman van PGS Vogel opnieuw passeerde, 3-0. Een hoge score hing in de lucht. Alvin van Reeuwijk, Jan de Lange en Kadir Narsen waren hier dichtbij, maar het duurde tot de 89e minuut voordat weer een Loosduiner het net vond. De 16-jarige invaller Sinan Ocal scoorde uit een fraaie actie de 4-0.  Daarvoor voorkwam doelman Pieter Blanken ook nog een aantal malen een treffer van de bezoekers. Zo was de 43-jarige Quinten Blokpoel een keer dichtbij een “eretreffer” in deze derby tegen zijn zwager Sam van Poorten.
Hier bleef het bij, want na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Heemskerk uit Delft, zonder kaarten nodig te hebben om het sportieve duel te leiden, voor de laatste maal op een donker Sportpark Madestein, waar de lichten al vroeg waren ontstoken.
Bij de Loosduiners kwamen in de tweede helft Jan de Lange, Sinan Ocal en Jaouad Hadchoune nog in het veld voor Tom Vrieling, aanvoerder Sam van Poorten en Christiaan Verbree in het veld en gaan de Loosduiners volgende week op bezoek bij laagvlieger VCS op Sportpark Escamp.

[nggallery id=489]