S.V. Loosduinen won zaterdag verdiend de derby tegen de nummer drie RAS met 2-0. Koploper GDA verspeelde twee punten bij Quintus (2-2) waardoor de Blauwwitten buurman GDA nu op twee punten zijn genaderd in de vierde klasse D.  Bij de Loosduiners ontbraken in de basisopstelling Kadir Narsen (vakantie) en Furkan Kaya (te laat bij de bespreking). Daardoor voorin een basisplaats voor Damian van der Horst, wat succesvol bleek te zijn. Christaan Verbee was terug van vakantie en Tobias Schaafstra startte in de spits.
De 2-0 eindstand op sportpark Madestein stond al binnen een kwartier op het scorebord. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan het overleden oud-lid Harm Huttinga ging na vijf minuten de verdediging van RAS in de fout en stelde Damian van der Horst Sam van Poorten in staat om koppend de score te openen. De 2-0 volgdeal snel. In de dertiende minuut bezorgde een verre trap van doelman Pieter Blanken voor veel problemen in de RAS verdediging. Doelman Dennis van Doren verkeek zich in het duel met Damian van der Horst op de bal die daardoor rechtstreeks in het RAS doel belandde. Nadien was de thuisploeg de betere ploeg, maar onder andere Sinan Ocal en Sam van Poorten lukten het niet om doelman Van Doren opnieuw te passeren. Op het middenveld blonken aanvoerder Kevin Baptiste en Alvin van Reeuwijk weer uit. Aan de overzijde creëerde RAS weinig mogelijkheden om iets terug te doen.
Na de thee veel balbezit voor de bezoekers zonder grote kansen. De Loosduinse verdediging, met een uitblinkende Nick Voorham, bleef makkelijk op de been, maar Mike Lunenburg en Jessy Smit vielen wel geblesseerd uit. Invalbeurten waren er nog voor Jeroen Rampaart, Furkan Kaya en Melchior van der der Kooi. Doelpunten bleven verder uit. In de slotfase keerde doelman Blanken een fraai schot van oud Loosduiner Bianco Sieck en stopte hij ook een strafschop van invaller Jaouad Afkiran na een handsbal van Sinan Ocal. De enige gele kaart in deze sportieve derby van leidsman Bjorn van den Eijnden uit Zoetermeer was voor Sander Janssen van RAS. Het bleef het 2-0 en de drie punten waren voor het elftal van Richard Douw. A.s. zaterdag wacht de nummer drie op de ranglijst op sport Escamp aan de Melis Stokelaan, BMT, aanvang:14:00 uur.