S.V. Loosduinen was donderdagavond gastheer van Vredenburch, eveneens een vierdeklasser, maar spelend dit seizoen in de vierde klasse D. De Loosduinens spelen dit seizoen in de Haagse poule, de vierde klasse B. De Loosduinse trainers Richard Douw en Peter Baptiste gebruikten liefst tweeëntwintig spelers in deze eerste oefenwedstrijd, nadat de Blauwwitten op dinsdag 1 augustus al waren gestart met de eerste training. Bijna alle nieuwelingen kwamen in het veld bij de thuisploeg. Bij de rust was de stand 2-0, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivar Gieles was de eindstand, na een sportieve wedstrijd, 4-1 in het voordeel van de thuisploeg. Voor Vredenburch was het de tweede oefenwedstrijd, die weer eindigde in een 4-1 nederlaag, dezelfde uitslag als afgelopen zaterdag tegen Te Werve. In de gelijkgaand eerste helft gingen de Blauwwitte effectiever om met de geboden kansen.

Met de oudgedienden Sam van Poorten en Anton Habes centraal achterin en de teruggekeerde Alvin van Reeuwijk op het middenveld scoorde Jimmy Kipp al vroeg in de wedstrijd zijn eerste Loosduinse treffer. Een goede aanval via de ook nieuwelingen Furkan Kaya en Kadir Narsen werd door hem doeltreffend afgerond. Nadien was de thuisploeg, via vooral de snelle spitsen, dichtbij een tweede treffer, maar de precisie ontbrak nog.  Een treffer van opnieuw Jimmy Kipp werd door de scheidsrechter afgekeurd. Aan de overzijde waren de bezoekers ook een aantal malen dichtbij een treffer. Zo raakte de bal de paal van het door de jeugdige Wessel Rienstra verdedigende doel. Vlak voor rust trof de thuisploeg nog wel het doel. Na een individuele actie scoorde de jeugdige Sinan Ocal  zijn eerste treffer in de hoofmacht van de Loosduiners.

Na de thee bij de thuisploeg elf nieuwe spelers in het veld, waaronder de nieuwelingen Michael de Bruin, Khalid Hadchoune, Jan de Lange, Nick Voorham en jeugdspeler Mike Lunenburg. Verder nu ook  in het veld de oudgedienden Jurgen Kalkman, Tom Vrieling, Christaan Verbree, weer terug in de achterhoede, en Gertjan Waanders in het doel. In een levendige tweede helft kregen beide elftallen kansen om te scoren. Halverwege de tweede helft minuut lukte dit Marco van Trier van Vredenburch. In het laatste kwartier namen de Blauwwitten meer afstand via twee treffers van Khalid Hadchoune.

Een aantal vaste krachten van het afgelopen seizoen is nu nog afwezig, maar de komende weken hebben de Loosduinse trainers nog voldoende wedstrijden en tijd om te komen tot een vaste formatie,  die moet gaat strijden om de prijzen in de vierde klasse B. Met een selectie die breder is geworden dan het vorige seizoen, liefst 52 spelers, en ook meer scorend vermogen herbergt. Te beginnen komende zaterdag, dan spelen de Loosduiners voor de Haringserie (een nederlaagserie) tegen en bij  tweedeklasser SVC’08. De aanvang op het Oostersportpark in Wassenaar is 14:30 uur.

Foto’s van de eerste training