ariston-03

S.V. Loosduinen verloor de uitwedstrijd bij Ariston’80 verdiend met ‘maar’ 1-0. Een score die hoger had kunnen uitvallen. De Loosduiners waren vooral aanvallend onmachtig  tegen deze studentenploeg in een regenachtig Delft, op een sportcampus in renovatie en op een verouderd kunstgrasveld. Een entourage die je in derde klasse niet vaak meer tegenkomt. Lag het hier soms aan dat de Loosduiners zo ondermaats speelden?

In het elftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister is inmiddels een aantal vaste waarden weer teruggekeerd, maar dit was nog te zien aan het spel van de Blauwwitten. Kenan Schenkeveld ontbrak om privéredenen en Bernardo Bor zat, niet geheel fit voor een basisplaats, op de bank. Aanvoerder Dave Lamens en Jean-Paul Alleblas speelden ditmaal centraal achterin,

Na het beginsignaal van invaller scheidsrechter Jos Straver kwamen de Loosduiners nog wel goed uit de startblokken. Richard Nieuwdorp en Tom Vrieling waren een aantal keren dreigend voor het Delftse doel. Na een minuut of twintig kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en creëerden een aantal kansen voor het Loosduinse doel. Na een half uur ontsnapten de bezoekers aan een achterstand. Scheidsrechter Straver nam het vlagsignaal voor buitenspel van zijn Loosduinse assistent, Ahmed Gok, over tot grote verbazing van de thuisploeg. Een paar minuten later werd het toch 1-0, nadat Laurens Matla door de Loosduinse verdediging mocht lopen en ongehinderd mocht scoren. Nadien nog wat kansen voor de studenten, maar doelman Pieter Blanken was attent bij een kopbal en een schot. De bezoekers kwamen er nog maar weinig uit en gingen steeds slordiger spelen.

ariston-1Na de thee een aanvallender Loosduins elftal, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De verdediging van Ariston’80 bleef gemakkelijk op de been en doelman Wim van der Meer had een rustige middag. De strijd werd vooral geleverd op het middenveld, waar Kevin Baptiste, Jeroen Rampaart en Jessy Smit het moeilijk hadden met de behendige studenten, die er elkaar wel makkelijk vonden op de vreemde ondergrond. En in de aanval waren er te weinig bruikbare voorzetten van de vleugelspelers Christiaan Verbree en Tom Vrieling.

In het laatste kwartier werden steeds meer risico’s genomen door de bezoekers. Dave Lamens schoof door en Bas Wesseling, vorige week nog goed voor een late gelijkmaker, kwam in het veld voor Tom Vrieling, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Zo waren Joeri Fredrik en voorzitter Bob Dijkhuizen dichtbij een treffer, maar de paal, onnauwkeurigheid en doelman Blanken voorkwamen meerdere treffers.

Bernado Bor en ook Jurgen Kalkman kwamen in de slotfase nog in de ploeg voor Desly Rodenburg en Damian van der Horst, maar de Blauwwitte formatie, nu spelend in het wit, bleef machteloos voor het Delftse doel. Een gelijkmaker bleef ditmaal dan ook uit, want deze middag werd er geen echte kans gecreëerd om tot score te komen.
Zonder kaarten te moeten geven floot scheidsrechter Straver de sportieve strijd voor het einde. Ariston’80, het vorig seizoen ook nog spelend in de vierde klasse en ook via de nacompetitie gepromoveerd, steeg door de zege naar de subtop. Het  elftal van Richard Douw en Patrick Puister is inmiddels afgezakt naar de dertiende plaats, de voorlaatste plaats, in de derde klasse B. Komende zaterdag wacht de nummer twaalf, GDA! Winst in de ‘Madestein’ derby is dan pure noodzaak om niet nu al op een flinke achterstand komen te staan in de stand in de derde klasse B en handhaving te gaan realiseren.

[nggallery id=435]