Na de matige vertoning vorige week bij MVV’27 (4-1 nederlaag) speelden de Blauwwitten zaterdagmiddag een prima wedstrijd, die helaas nog geen punten opleverde, omdat Verburch na 90 minuten met 1-2 aan het langste eind trok.  In de basisopstelling van trainer Peter Barendse was nu plaatst voor de weer fitte Nick Voorham en Nikan Parvin. Dwensley Girigorie startte nu voorin. Sam van Poorten was geblesseerd en Alvin van Reeuwijk was met zijn werkgever op pad in het buitenland. Op de bank voor het eerst de Pool Szymon Rutkowski.
De eerste twintig minuten gingen gelijk op met wat kansen aan beide kanten, maar in de 21e minuut scoorde Sander Rens de 0-1 voor de bezoekers. Al snel gevolgd door een tweede treffer van Jeroen Mantel (25e minuut). De thuisploeg was dichtbij een treffer via Jimmy Kipp, maar zijn schot ging net naast het doel van doelman Boy Zuijderwijk, weer terug in het doel na een aantal jaren bij Honselersdijk te hebben gespeeld. Aan de overzijde voorkwam doelman Pieter Blanken een aantal malen een derde treffer.
Na de thee een aanvallend en hardwerkende thuisploeg, waar Tyrone Plas verdediger Nikan Parvin was komen vervangen. De ploeg van trainer John Zuiderwijk moest nu terug. Echte grote kansen kreeg de thuisploeg niet, maar Verbuch  kwam er nog maar sporadisch uit. Verdedigend gaven de Loosduiners met Mike Lunenburg en Melchior van der Kooi sterk spelend niet weg. In de 59e minuut zette Bart Ruwaard na een fraaie actie en met  een goed schot de 1-2 op het scorebord. Symon Rutkowski kwam in de ploeg voor Quincy Barendse, Jimmy Kipp zakte een linie terug. De druk nam nog meer toe, maar schoten van Jeroen Rampaart en Kevin Baptiste troffen geen doel. In de slotfase drie corners voor de thuisploeg, maar een verdiende Loosduinse treffer bleef uit. Zodat de ploeg uit Poeldijk, na het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Martin Hooijer uit Monster, die de kaarten op zak hield, de drie punten mocht meenemen naar het Westland.
Zaterdag 5 oktober a.s. komt KMD naar sportpark Madestein met een Oktoberfest na afloop.