Een gehavend S.V. Loosduinen, doordat liefst acht spelers ontbraken door blessures en ziekte, had zaterdagmiddag niets in te brengen bij titel kandidaat Sportclub Monster. Na een 4-1 ruststand floot de goed leidende 23e jarige scheidsrechter Stefan van Egmond deze wedstrijd bij een eindstand van liefst 9-1 de boeken in. Een score die ook in de dubbele cijfers had kunnen eindigen… De grootste nederlaag voor uw reporter, bij zijn afscheid, in 28 jaar!
De Blauwwitten begonnen o.a. zonder Quincy Barendse, Dwensly Girigorie, Damian van der Horst,  Jimmy Kipp, Sam van Poorten en Alvin van Reeuwijk en met de nog niet volledige fitte doelman Pieter Blanken en spits Syumon Rutkowski op de bank. Maar ook met deze krachten aanwezig hadden de Loosduiners ook een moeilijke middag gekend tegen de bijna buren in Monster. In de basis, doelman Dylan Voeten, de debuterende Abdirizak Abdi en de net van vakantie teruggekeerde Bart Ruwaard. Centraal achterin Nick Voorham en Jeroen Rampaart.
Binnen twee minuten kon de eerste treffer al worden genoteerd voor de thuisploeg. Kris Flinterman lukte het niet om Jurgen Warbout op de achterlijn te stoppen en vanuit een moeilijke hoek scoorde hij de 1-0. Nadien meerdere kansen voor de thuisploeg. In de 15e minuut scoorde Koen Warners de 2-0 en de 18e minuut Jordi van Maanen de 3-0. In de 26e minuut deed aanvoerder Kevin Baptiste met een fraaie treffer nog iets terug, 3-1. Maar twee minuten later was het al 4-1 door aanvoerder Koen Warners.  Tussendoor voorkwam doelman Voeten nog een aantal treffers en werd ook nog een treffer afgekeurd voor buitenspel. Aan de overzijde waren er ook kansen voor Tyrone Plas en Marciano Giske, maar hier ontbrak de scherpte. Vlak voor rust ontving Mike Lunenburg van S.V. Loosduinen na een duel om de bal de rode kaart van de leidsman. Een te zwaar bestrafte overtreding, waar van opzet geen sprake was, waardoor de bezoekers, bij een 4-1 stand, ook nog met een man minder verder moesten. Trainer Peter Barendse ontving bij dit incident ook een nog gele kaart van de leidsman,
Na de thee kwam Marciano Giske niet meer terug in het veld en was verdediger Rutger Hartman zijn vervanger. De thuisploeg ging verder met het scoren, want in de 52e minuut was het weer raak. Opnieuw via Jordi van Maanen. Paal en lat, maar ook doelman Voeten, voorkwamen hierna een aantal malen meerdere treffers, maar in de 60e minuut scoorde Ramon Breurs de 6-1. Nadien volgden nog treffers van Jordi van Maanen (68e) , Marc Voois (78e)  en Jurgen Warbout (80e). Tussendoor was Bart Ruwaard nog dichtbij een Loosduinse treffer, maar zijn poging na een lange loopactie strandde met een schot net naast doelman Jari Baggerman, die een rustige middag kende. En ontving trainer Peter Barendse ook nog zijn tweede gele kaart na aanmerkingen op de leiding en mocht hij achter het hek plaatsnemen.
In het boekje van de leidsman verdwenen deze middag ook nog de namen van drie Loosduiners, Abdi Abdirizak, Kris Flinterman en Nick Voorham, die lopende de tweede helft, licht geblesseerd uit voorzorg werd gewisseld voor Damian van der Kroft. De domper van nederlaag, met ook gevolgen, was dan ook groot na afloop bij de bezoekers, waar voor de thuisploeg nu al vuurwerk buiten het veld losbarstte.
Hopelijk zijn voor de volgende wedstrijd, thuis tegen Quick Steps, een aantal spelers weer terug van blessureleed en kan het elftal zich revancheren van deze zware nederlaag.

Hier het verslag uit de AD/Westland 28 oktober 2019  crop_2019-10-28_Westland_-_28-10-2019_33