Na een onnodige 3-2 nederlaag speelt S.V. Loosduinen, na één jaar derde klasse, het volgende seizoen weer in de vierde klasse. Een effectiever MSV’71 klopte de Loosduiners in een spannende wedstrijd en promoveert naar de derde klasse.

Een toch al wisselvallig en teleurstellend seizoen eindigt dus toch nog met een flinke kater voor de Blauwwitten. Het gemis de afgelopen maanden van vaste en geroutineerde krachten als Benardo Bor, Theo van der Hoeven, Dave Lamens en Richard Nieuwdorp kon niet worden opgevangen in de slotfase van een lang seizoen.

Na een sterke serie van vijf ongeslagen wedstrijden voor de winterstop leken de Loosduiners nog op weg naar een prijs, maar na de winterstop werden te weinig punten gehaald om ‘veilig’ te zijn. Twee competitiewedstrijden volgden die de afspiegeling waren van een heel seizoen. Het geluk zat ook nu niet mee. Na 26 wedstrijden degradeert het elftal van Richard Douw, met liefst 30 punten, toch naar de vierde klasse. Een klasse die het vorig seizoen, na vier jaar, eindelijk werd verlaten. De weg terug omhoog wordt na deze grote teleurstelling dan ook zeker niet makkelijk voor de Blauwwitten. In een poule, met waarschijnlijk veel Haagse verenigingen, mogen de Blauwwitten, met deels nieuwe gezichten, proberen het verloren gegane terrein snel zien te herwinnen.

Na de 3-2 winst vorige week op buurman S.V. Madestein zou een gelijkspel voor ruim 300 toeschouwers, waaronder veel Loosduiners, genoeg zijn geweest in Maassluis voor handhaving. Het liep echter anders af voor de Loosduiners deze zaterdagmiddag.

Na een voorwedstrijd van de jeugdteams lag al na drie minuten lag de bal achter doelman Pieter Blanken, 1-0. De 16-jarige spits Christian van der Pol, al goed voor 31 doelpunten dit seizoen, werd door het centrale duo Anton Habes en Kenan Schenkeveld een vrije doorgang gegeven in de Loosduinse verdediging, waar deze middag ook Sam van Poorten ontbrak door privéomstandigheden.

Nadien waren de beste kansen voor de Loosduiners, die veel in balbezit waren, maar de nauwkeurigheid ontbrak. Slechts sporadisch kwam de ploeg uit Maassluis met snelle tegenstoten in de buurt van het Loosduinse doel. Aan de overzijde waren Desley Rodenburg, en de snelle Tom Vrieling en Christiaan Verbree dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Bart den Broeder was attent.

Een schot van ver van Christian van Eijk eindigde op de lat van het Loosduinse doel, maar niet veel later was het weer de thuisploeg die het net vond. Met een boogbal passeerde Matthijs Jansen in de 36e minuut opnieuw knap doelman Blanken, 2-0. Een domper voor de  Loosduiners, die ook vorige week slecht begonnen en met veel moeite toen wel wonnen.

De strijd werd feller en bij de thuisploeg liep verdediger Mohammed Rasuli tegen de eerste gele kaart op wegens aanmerkingen op de leiding van scheidsrechter Gieles.

Toch kwamen de Blauwwitten vlak voor rust terug in de wedstrijd, Tom Vierling na een combinatie met Christaan Verbree, scoorde fraai de aansluitingstreffer. En op slag van rust was het de jeugdige Jessy Smit die in een scrimmage zelfs nog vlakbij de gelijkmaker was.

Na de thee een aanvallend en sterker S.V. Loosduinen. Het elftal. Met nu wel veel strijd en passie, had veel balbezit en nu met de wind mee werd gejaagd op de noodzakelijke gelijkmaker. Al snel waren Jessy Smit en Jeroen Rampaart dichtbij deze gelijkmaker, maar doelman Broeder bleef op de been. De druk op het doel van MSV’71 nam als maar toe.  Een vrije trap van Kevin Baptiste ging over het doel en weer Tom Vrieling zag zijn schot gekeerd.

Binnen en buiten het veld raakten de gemoederen wat verhit. Reden voor leidsman Gieles uit Den Haag om vaker de gele kaart te trekken. Het werden uiteindelijk tien gele en twee rode kaarten, waarvan één rechtsreeks in een zeker niet onsportieve wedstrijd.

De tijd ging dringen voor de bezoekers en de thuisploeg trachtte met blessurebehandelingen tijd te rekken en de Loosduiners uit het spel te halen, maar de druk bleef. Tom Vrieling raakte de paal en invaller Joey Teuling, gekomen voor Jean-Paul Alleblas, scoorde bijna weer na zijn winnende treffer vorige week, maar weer redde de doelman. De thuisploeg wankelde zeker toen aanvoerder Joey Frerichs ook nog ‘rood’ kreeg na een onbesuisde actie op de snelle Christaan Verbree. Niet veel later ontsnapten de Loosduiners aan een strafschop. Een valpartij werd niet bestraft.

Tim Slinger kwam als extra aanvaller in de ploeg voor Jessy Smit en de gelijkmaker hing in de lucht, maar het doelpunt viel aan de overzijde. MSV’71 profiteerde van een misverstand in de Loosduinse verdediging. Nadat de bal was teruggekomen van de paal scoorde invaller Brahim El Bousikhami  in de 87e minuut de 3-1 voor de thuisploeg. De Loosduiners leken verslagen, maar niet veel later raakte Kenan Schenkeveld van ver de lat.

In de lange blessuretijd werd het toch weer even spannend door een Loosduinse treffer van Jeroen Rampaart. Verder kwamen de Loosduiners in de slotfase niet. Een slotfase waarin aanvoerder Kevin Baptiste tegen zijn tweede gele kaart opliep en op de bank van MSV’71 de emoties zo hoog opliepen, dat een teamofficial mocht vertrekken van de leidsman.

De ontgoocheling bij de Blauwwitten was groot na afloop. Een seizoen met veel tegenslagen eindigde toch nog in degradatie. In de competitie kwam het elftal van Richard Douw slechts één punt tekort voor handhaving. In de nacompetitie één doelpunt. Uithuilen en het volgende seizoen opnieuw beginnen in de vierde klasse. De Loosduiners zijn weer terug bij af!

Zie ook: https://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/15920/na-knotsgek-duel-verliest-loosduinen-toch-onverwacht-van-msv71-nu-met-fotos; http://www.waterwegsport.nl/msv71-promoveert-naar-derde-klasse/ en http://www.msv71.nl/voetbal/verslagen-selectie_248/item/wilco-wapenaar-brengt-msv71-opnieuw-terug-naar-de-3e-klasse_19255.html

Verslag AD/HC, 6 juni 2017:

Een korte samenvatting van WOS Sport is hier te zien:

[nggallery id=473]