S.V. Loosduinen won zaterdagmiddag nipt, maar wel verdiend, met 2-1 van PGS/Vogel, nadat uit nog tegen deze ploeg de enige nederlaag van het seizoen met 1-0 werd geleden. Pas in de slotfase scoorden de bezoekers de tegentreffer, waardoor het, mede door een lange blessuretijd toch nog even spannend was op sportpark Madestein, maar de drie punten waren toch voor de Loosduiners.

Bij de Loosduiners ontbraken de geschorste Jessy Smit en de geblesseerde doelman Pieter Blanken, die ditmaal werd vervangen door Dylan Voeten, die zijn eerste competitiewedstrijd speelde voor het elftal van trainer Richard Douw. In verband met een verhuizing naar Loosdrecht speelde vanmiddag Christiaan Verbree voor de Blauwwitten na veel wedstrijden, helaas zijn laatste wedstrijd.
In de stromende regen werd onder leiding van de Haagse scheidsrechter Henk Ruijl, ook bekend als eindredacteur bij Omroep West,  aan de derby begonnen. De beste kansen waren al snel voor de thuisploeg, maar doelman Mark Ruitenbeek stond op de goede plaats om een aantal schoten van de huisploeg te keren. Tweemaal werd hij ook geholpen door paal en lat bij schoten van Mike Lunenburg en aanvoerder Kevin Baptiste. Tobias Schaafstra en Sinan Ocal waren ook een paar maal dichtbij een treffer, die voor rust niet viel. PGS/Vogel was een aantal malen gevaarlijk bij uitvallen via Glenn Plum en de inmiddels 44-jarige Quinten Blokpoel, maar ook zij wisten het net niet te vinden.

Na de thee scheen de zon en was het wel al snel raak voor de thuisploeg. Velen misten deze treffer. Een prima voorzet van Christiaan Verbree werd bij de eerste paal binnengetikt door Melchior van der Kooi. Nadien zochten de bezoekers meer de aanval, maar doelman Voeten, geassisteerd door de sterk spelende Sam van Poorten en Nick Voorham, liet zich niet passeren. Aan de overzijde raakte invaller Jimmy Kipp, gekomen voor Tobias Schaafstra, de paal en schoot Alvin van Reeuwijk van dichtbij over.

In de 80e minuut passeerde invaller Furkan Kaya, gekomen voor de ditmaal onzichtbare Kadir Narsen, doelman Ruitenbeek met een fraaie lob en leek de wedstrijd beslist. In de 88e minuut scoorde Quinten Blokpoel toch de aansluitingstreffer. Maaar daar bleef het bij op sportpark Madestein, want bij de stand  van 2-1 op het scorebord floot de prima leidende scheidsrechter Henk Ruijl de sportieve wedstrijd, slechts één gele kaart toonde hij aan Rik van de Graaf van PGS/Vogel, de boeken in. Jeroen Rampaart verving in de slotfase nog wel Melchior van der Kooi.

GDA won ook nipt, 0-1 bij RVC/Celeritas zodat de Loosduinse ploegen samen de vierde klasse D blijven aanvoeren met 43 punten uit 18 wedstrijden, maar is het doelsaldo van GDA met plus 16 nog steeds beter. BMT ontving de afgelopen week een schikkingsvoorstel van vier punten en een flinke boete voor het staken van de tegen en bij PGS/Vogel kortgeleden, daardoor blijft de vierde klasse uit veertien ploegen bestaan, met drie periodes. Waar GDA en S.V. Loosduinen al winnaar van zijn.

A.s. zaterdag reist het elftal van Richard Douw af naar Maassluis voor de wedstrijd tegen MSV’71, de huidige nummer vier op de ranglijst. Aanvang: 14:30 uur.