Zowel S.V. Loosduinen als GDA wonnen zaterdag de wedstrijd, zodat de beslissing om de titel in 4D pas komende zaterdag valt. De Blauwwitten gaan dan met drie punten voorsprong op buurman GDA op bezoek bij de nummer laatst Wanica Star, nul punten uit 25 wedstrijden. Een gelijk spel is dan al voldoende om de vlag te hijsen en feest te vieren op Sportpark Madestein.
Zaterdag werd TAC’90 met 4-1 geklopt in een rommelige wedstrijd, die werd ontsierd door veel gele kaarten en twee rode kaarten voor de bezoekers. Na een matige eerste helft, waarin dezelfde spelers begonnen als vorige week bij RVC Celeritas, waren de kansen schaars. Kevin Baptiste probeerde met een verre trap doelman Pawan Somai te verrassen, maar zijn schot ging net over het doel. Schoten van Jimmy Kipp en Melchior van der Kooi werden geblokt door de TAC’90, een ploeg die zeker niet naar Madestein was gekomen om de punten makkelijk weg te geven aan de Loosduiners. Het was invaller Sinan Ocal, op de bank begonnen en vlak er voor ervoor in het veld gekomen voor Jeroen Rampaart, die nog voor de rust het net wist te vinden en de thuisploeg op een voorsprong zette. Een bal uit een verre uitgooi werd door hem fraai binnengeschoten. TAC’90 speelde toen al met tien man. Twee gele kaarten is rood, gegeven aan Achral Bouden voor het (regelmatig) maken van opmerkingen naar leidsman Marco de Vries uit Sassenheim, die een moeilijke middag had met het vele commentaar van de bezoekers. 
In de rust bleek GDA nog niet op voorsprong te zijn gekomen bij Erasmus en leek het feest in aantocht, maar niet veel later bleek dit nog niet het geval te zijn deze middag. GDA liep in de tweede helft uit naar een 1-5 winst en stelde het feest voor de Blauwwitten nog een week uit.
Na de thee, met spits Kadir Narsen voor Mike Lunenburg in de ploeg, was de wedstrijd op sportpark Madestein al snel beslist. In de 51e minuut scoorde Alvin van Reeuwijk de 2-0 en vier minuten later was het Jimmy Kipp, die de 3-0 op het scorebord zette. Kansen nadien volop, Jimmy Kipp raakte de paal, maar ook voor de invallers Kadir Narsen en Furkan Kaya waren dichtbij een treffer. In de 62e minuut mochten de bezoekers met negen man verder na weer een rode kaart, weer tweemaal geel, nu voor Samuel Awuah, ook voor het geven van commentaar op de leidsman. Nadien was het alleen Damian van der Horst die in de 85e minuut het net nog vond, gevolgd door een snelle eretreffer van Shifaid Nabibaks voor de bezoekers. Daar bleef het bij.
Nog geen feest nu voor het elftal van Richard Douw, maar dat gaat zeker a.s. zaterdag volgen na het bezoek aan Wanica Star.