Na het 1-1 gelijke spel tegen RVC Celeritas vorige week lukte het de Loosduiners ook niet om Quintus te kloppen en bij winst in het spoor te blijven koploper GDA. Het werd een terecht gelijk spel in een nat Kwintsheul, waar het elftal van de vertrekkende trainer Niels Drabbe nog steeds wacht op de eerste thuiszege voor dit seizoen. GDA won met 2-1 van BMT en gaat nu aan de leiding met zeven punten voorsprong op het elftal van Richard Douw, de tegenstander komende zaterdag.
Beide elftallen misten bij de aftrap van de jeugdige scheidsrechter Mark Janssen uit Voorhout, die een prima wedstrijd floot, om uiteenlopende redenen een aantal spelers. Bij de Blauwwitten ontbraken Jessy Smit, Damian van der Horst, Sam van Poorten, Tobias Schaafstra en Furkan Kaya. Tom Vrieling zat voor het eerst dit seizoen bij de groep, maar begon op de bank. Bij Quintus ook twee geschorste spelers en een aantal spelers die dit weekeinde in Engeland verbleven. Beide trainers moesten dan ook flink sleutelen aan het basiselftal.
De bezoekers begonnen sterk met een aantal afstandsschoten van Kevin Baptiste, die geen probleem waren voor doelman Ruud Kester. Aan de overzijde was er een goede kans voor Youri Buskes, maar zijn vrije doorgang eindigde in een schot over het doel van doelman Pieter Blanken. De thuisploeg speelde met veel inzet en daar hadden de Blauwwitten het moeilijk mee. Het werd dan ook een rommelige eerste helft met de beste kans voor de Loosduiners vlak voor rust. Na een goede aanval keerde doelman Kester het harde schot van Sinan Ocal.
Na de thee een aanvallend S.V. Loosduinen. Quintus werd onder druk gezet, maar echte kansen bleven uit. Quintus was gevaarlijk in de tegenstoten en nam in de 64e minuut de minuut de leiding. Leon Duyvestein kopte raak. Hierna een nog aanvallender spelende Loosduinse ploeg. Alvin van Reeuwijk kopte op de lat en zag zijn rebound fraai gekeerd door doelman Kester. Trainer Richard Douw bracht Remy Pannekoek voor de niet meer fitte Melchior van der Kooi en wisselde niet veel later verdediger Mike Lunenburg voor aanvaller Tom Vrieling. Het spel lag nu open met nu kansen over en weer. Het was Tom Vrieling die in de 80e minuut de gelijkmaker op het score bord zette. Nadien een spannend slot. De snelle Christaan Verbree bereikte Kevin Baptiste die net te veel tijd nodig had om de bal binnen te schieten. Jeugdspeler Kris Flinterman kwam nog voor de moegestreden Sinan Ocal. Hij begon met een goede actie en kwam later net te kort voor de doellijn om van dichtbij te scoren bij zijn debuut. Beide elftallen bleven op jacht naar de winnende treffer. Tom Vrieling schoot ook nog net naast het doel, Kevin Baptiste over het doel en aan de overzijde waren dat Youri Buskens, die de lat raakte, en invaller Patrick Krens die van dichtbij de bal niet langs doelman Blanken kreeg. Het bleef 1-1 bij het laatste fluitsignaal van de leidsman, die in de sportieve wedstrijd Bram van Damen van Quintus en Alvin van Reeuwijk, Nick Voorham en Mike Lunenburg in zijn boekje noteerde. Meer foto’s volgen later

Voor veel foto’s, zie ook:https://haaglandenvoetbal.nl/2018/12/02/zaterdag-4d-gda-vergroot-voorsprong-op-buurman-sv-loosduinen

Uit de AD-HC, Westland, 3 december 2018