S.V. Loosduinen behaalde zaterdagmiddag een 26-1 overwinning op laagvlieger VCS in de vierde klasse B. Na de 31-0 zege een paar jaar geleden tegen Wanica Star, een uitslag die snel uit de boeken verdween door het terugtrekken van Wanica Star uit de competitie een week later, nu wel een record uitslag voor de Blauwwitten. In een wedstrijd die bijna een half uur te laat begon door de late komst van VCS op het complex van de Loosduiners. Nadat de eerste berichten waren dat VCS wegbleef verscheen na lang wachten toch een elftal van VCS bestaande uit een 60-jarige doelman, Hamit Kasar, en veel jeugdspelers, de jongste was 15 jaar, die deels al een wedstrijd in de benen hadden.

Bij de thuisploeg begonnen de niet geheel fitte Kadir Narsen en Jimmy Kipp op de bank. Vanaf de eerste minuut waren de Blauwwitten de bovenliggende partij en werd het doel van doelman Kasar onder vuur genomen. Binnen 22 minuten stond een stand van 6-0 op het scorebord. Bij de rust was het al 10-0. Een stand die het Loosduinse scorebord niet meer aan kon. In de tweede helft liepen de Blauwwitten uit naar een 26-1 score. Bij de stand van 18-1 scoorde Faouzi Baaziz de ere-treffer. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Van Drunen uit Maasdam deze historische wedstrijd de boeken in.

De Loosduinse treffers kwamen van: Kadir Narsen (7x), ingevallen vlak voor de rust, aanvoerder Sam van Poorten (5x), Kevin Baptiste (4x), Khalid Hadchoune (3x), Alvin van Reeuwijk (3x), Tom Vrieling (2x), Sinan Ocal, en een eigen doelpunt van VCS. Met 45 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 103-24 gaan de Loosduiners nog steeds aan de leiding in 4B.

De stand luidt nu als volgt:
01. S.V. Loosduinen 20-45 (+79)
02. Sv Houtwijk 21-43  (+52)
03. Hercules 20-42 (+59)
04. DUNO 19-41 (+35)
05. GSC ESDO 20-39 (+41)
Bij een gelijke eindstand is het doelsaldo beslissend!

A. s. donderdag 17 mei om 20:00 uur wordt het restant van het gestaakte duel  tussen DUNO en GSC ESDO gespeeld. De tussenstand in de 60e minuut was op het moment van staken 1-1, GSC ESDO stond al met tien man. Bij een overwinning van DUNO komt DUNO op één punt van koploper S.V. Loosduinen met dan nog twee duels te spelen.

A.s. zaterdag 19 mei spelen de Blauwwitten de belangrijke wedstrijd tegen en bij sv Houtwijk, de nummer twee op de ranglijst, aanvang 14:30 uur op Sportpark Rijnveld. Bij winst is het kampioenschap en de terugkeer van de Loosduiners in de derde klasse bijna een feit! Over twee weken thuis tegen Erasmus kan dan de vlag in top voor het elftal van trainer Richard Douw.