Donderdag 3 januari a.s. start S.V. Loosduinen, de nummer twee in de vierde klasse D, met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De eerste training van 2019 staat dan op het programma voor de groep onder leiding van Richard Douw en Peter Baptiste. Zaterdag 5 januari a.s. volgt om 14:00 uur de traditionele Nieuwjaarswedstrijd  tegen de ‘Oude Glorie’ van S.V. Loosduinen, gevolgd door de Nieuwjaarsreceptie.
Woensdagmorgen 9 januari 2019 vertrekken 28 S.V. Loosduiners naar Spanje voor een vierdaags trainingskamp in Benidorm. Hier moet de basis worden gelegd voor de tweede seizoenshelft. Spelers van de A-selectie, trainers, begeleiders en ook een aantal bestuursleden vliegen die ochtend al vroeg van Schiphol naar Allicante. Na aankomst worden de huurauto’s opgehaald en volgt een stadswandeling door Allicante. In de middag staat de eerste training al op het programma en wordt daarna doorgereisd naar hotel Internacional in Benidorm. Naast trainingen staan o.a. ook strandactiviteiten gepland en een wedstrijd. Donderdag 10 januari om 13:00 uur (dus niet op vrijdag) wordt in het dorp Alfas del Pi een wedstrijd gespeeld tegen een combinatie van WVV 1896 uit Winschoten. Pas op zondagavond wordt aan de terugreis begonnen.

Zaterdag 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Erasmus, de nummer vijf in de vierde klasse D. De Blauwwitten moeten dan klaar zijn om de inhaalrace tegen buurman GDA te hervatten voor de promotie naar de derde klasse.