Op een winderig sportcomplex Madestein heeft S.V. Loosduinen zaterdag met 2 -1 de volle buit gepakt tegen Quick Steps. Zonder de nog altijd geblesseerde Sam van Poorten, Symon Rutkowski en de geschorste Mike Lunenburg en hoofdtrainer Peter Barendse (beide rood vorige week tegen sc Monster). Bij Quick Steps een bekend gezicht in de gelederen, oud sv Loosduinen speler Desley Roodenburg.

De gasten begonnen gedreven aan de wedstrijd en dat resulteerde alweer in een snelle achterstand voor de Blauwwitten. In de derde minuut kwamen de gasten er via een snelle counter er goed uit en wisten doeltreffend af te ronden. Het verloop van de eerste helft was vooral rommelig van beide kanten. Wel kreeg de thuisploeg voor rust nog de grootste kans. Melchior van der Kooi schoot de bal vol op de paal, Bart Ruwaard zijn schot in de rebound werd echter geblokt door de verdediger, dit leverde slechts een corner op. Na 48 minuten floot scheidsrechter Michael Lindhout voor de rust en konden beide teams op weg naar een warm bakkie thee.

Na rust bleef het een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. In de 70e minuut raakte Loosduinen keeper Dylan Voeten na een uittrap geblesseerd aan zijn lies en moest hij de wedstrijd vroegtijdig staken. Reservekeeper Pieter Blanken, die gelukkig weer net op tijd fit was, verving hem. Kort daarna besloot assistent hoofdtrainer Peter Baptiste een slot offensief in te zetten. De moe gestreden spits Tyrone Plas maakte plaats voor Damian van der Kroft en ook Jimmy Kipp werd een linie naar voren gestuurd, waardoor er met een 4.2.4.”Loosduins kwartiertje” werd begonnen. In de 87e minuut was het na een overtreding van een speler van Quick Steps Loosduinen speler Kevin Baptiste die de bal op het hoofd legde van Alvin van Reeuwijk die in de verre hoek de keeper passeerde en de 1-1 stond op het scorebord. Waar dan ploegen genoegen nemen met een punt ging Loosduinen brutaal door met de 4.2.4. Na weer een overtreding van speler van Quick Steps mocht hij na tweemaal geel en dus rood de kleedkamer vroegtijdig opzoeken. In de 92e minuut was het de jonge Kris Flinterman die met een goede actie twee man uitspeelde en een cros pass gaf op Bart Ruwaard deze was niet zelfzuchtig en gaf de bal af en zo scoorde Melchior van van der Kooi de 2-1. Dit resulteerde in dolle vreugde bij spelers, staf en supporters. Kort daarna floot de goed fluitende scheidsrechter na 95 minuten in een sportief duel voor het einde.

Misschien kreeg S.V. Loosduinen hierdoor iets teveel, want een gelijkspel had op zijn plaats geweest. Maar gezien de ranglijst was deze overwinning erg welkom. Na afloop was er nog een gezellige derde helft met zanger Wesley de Bruyn. Volgende week zaterdag 9 november speelt S.V. Loosduinen in en tegen Schipluiden.

Door: Sander Böhms