S.V. Loosduinen is de strijd om de tweede periodetitel in de vierde klasse B voortvarend begonnen. Op het kunstgrasveld van Celeritas, omdat het grasveld was afgekeurd, stonden de Blauwwitten, met veel supporters langs de lijn, met de rust met slechts 0-2 voor. In een sterke tweede helft liepen de Loosduiners over de thuisploeg heen en wisten liefst negenmaal het net te vinden, zodat de eindstand 0-11 was. Doelman Neptherry Kwidana voorkwam in de wedstrijd met een aantal knappe reddingen nog meer doelpunten voor de nieuwe koploper in de vierde klasse B.
Bij de aftrap ontbraken bij het elftal van Richard Douw een aantal vaste krachten door blessureleed. Zo ontbraken Jeroen Rampaart, binnenkort ondergaat hij een operatie aan zijn enkel, en Kevin Baptiste, nog niet wedstrijdfit. Christiaan Verbree begon op de bank en in het elftal startte de jeugdige Sinan Ocal ditmaal in de basis. Vanaf het begin waren er al kansen voor de Loosduiners, maar Tom Vrieling en Sebastiaan van Loenen misten voor het doel. De thuisploeg werd onder druk gezet, maar voorkwam tot de 26e minuut een treffer van de bezoekers. Tom Vrieling rondde koppend een voorzet van Kadir Narsen fraai af. Niet veel later moesten twee Loosduiners zich al laten vervangen. Alvin van Reeuwijk moest na een forse overtreding het veld ruimen, waarbij zijn tegenstander slechts ‘geel’ kreeg, waar rood op zijn plaats was geweest. Zijn vervanger was de jeugdige Mike Lunenburg. Nick Voorham moest ook geblesseerd uitvallen, zijn vervanger was Christiaan Verbree. In de 35e minuut scoorde Sebastiaan van Loenen de 0-2. Ondanks het grote veldoverwicht werd er tot de rust niet meer gescoord door de bezoekers. Slechts zelden kwam de thuisploeg in de buurt van de weer fitte doelman Pieter Blanken.
Na de thee vielen de doelpunten wel en vaak ook snel achter elkaar. In een hoog tempo en bij vlagen goed voetbal werd Celeritas naar een grote nederlaag gespeeld. Tom Vrieling scoorde binnen een minuut na rust de 0-3. Een paar minuten later tekende Kadir Narsen al voor de 0-4.  In de 51e minuut was het Jimmy Kipp die de 0-5 aantekende. Hij scoorde ook de 0-6. Daarna Kadir Narsen in de 70e minuut de 0-7. Sinan Ocal scoorde daarna fraai de 0-8. In de 74e minuut Jimmy Kipp de 0-9. De 0-10 was voor invaller Jessy ten Berge en het slotakkoord, de 0-11, vlak voor tijd, was van Kadir Narsen. Tussen de doelpunten door raakte aanvoerder Sam van Poorten ook nog de lat en werden ook nog veel kansen gemist. Na de 0-11 floot scheidsrechter Mirjavanmard uit Leiden, die naast twee spelers van de thuisploeg ook Damian van der Horst een gele kaart voorhield, voor de laatste maal en droop de thuisploeg, na een sportieve wedstrijd, als een aangeslagen bokser van het veld.
Voor het 110 jarige Celeritas is het te hopen dat de groep de motivatie kan blijven opbrengen om het seizoen af te maken. Aan motivatie ontbreekt het zeker niet bij de Loosduiners, die nog volop in de race zijn voor de prijzen in de vierde klasse B.

A.s. zaterdag wacht hekkensluiter Wanica Star. De laatste maal dat deze ploeg op Sportpark Madestein speelde, zaterdag 13 september 2014, was de eindstand 31-0 voor de Loosduiners, die  a.s. zaterdag weer aan het doelsaldo kunnen gaan werken in de spannende vierde klasse B.

[nggallery id=497]