In de vierde klasse B op zaterdag spelen twaalf Haagse ploegen. Na met dertien ploegen te zijn begonnen, want HDV is inmiddels al voor de winterstop afgehaakt. Liefst zes ploegen spelen in het stadsdeel Loosduinen, te weten S.V. Loosduinen, DUNO, sv Houtwijk, sv Madestein, RAS en PGS Vogel) en zes ploegen uit het stadsdeel Escamp. Wekelijks staan dan ook (Loosduinse) derby’s op het programma en is de strijd om de vier prijzen (het kampioenschap en drie periodetitels voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse) zeker nog niet beslist. Nog gen prijs is beslist. Het verschil tussen de huidige nummer één en de negen is slechts negen punten. Door het onevenredig aantal gespeelde wedstrijden, elke speelronden zijn er twee ploegen vrij(!),  kan dit wekelijks weer veranderen. HVV Hercules heeft nog steeds de minste verliespunten, maar moet ook nog wel twee wedstrijden inhalen.

Voor afgelopen zaterdagmiddag stonden S.V. Loosduinen en DUNO met hetzelfde aantal punten op de eerste plaats. Na zaterdagmiddag is deze stand weer gewijzigd. Na de forse winst van de Loosduiners op de nummer laatst Wanica Star , het werd liefst 15-0 voor de thuisploeg. Door het gelijke spel van DUNO, 0-0, bij de naaste concurrent HVV Hercules gaat het elftal van Richard Douw nu alleen aan de leiding. Twee punten voor Erasmus en DUNO. Na twee wedstrijden tegen laagvliegers, vorige week werd het 0-11 tegen Celeritas, wachten de Blauwwitten komende zaterdag weer een echte wedstrijd, de derby tegen en bij DUNO. De nummers één en drie tegen elkaar.

Terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag op een koud Sportpark Madestein. Bij de Loosduiners ontbraken zaterdag onder andere Kevin Baptiste, Jeroen Rampaart en Alvin van Reeuwijk door blessures, de zieke Jan de Lange en de vakantie vierende Christiaan Verbree, maar de invallers deden het goed. Khalid Hadchoune had sinds lang weer een basisplaats, evenals Sinan Ocal.  Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week onverwachts overleden Kees te Gussinklo, bekend als radioverslaggever in de Haagse regio en van Haaglanden Voetbal TV, ging S.V. Loosduinen fel van start tegen het ook met rouwbanden spelende Wanica Star. Al snel lag het spel stil voor een lange blessurebehandeling van de doelman van de gasten, Waroen Soekhal. Het leek ernstig, maar hij kon de wedstrijd wel uitspelen, maar had een zware middag tegen de koploper. In het eerste gedeelte van de wedstrijd had hij nog veel geluk bij het voorkomen van treffers. Het duurde tot de 26e minuut, toen vond Tom Vrieling voor de thuisploeg eindelijk het net. Het toen ging het snel. Een minuut later was net al 2-0 door Kadir Narsen. In de 36e minuut scoorde jongeling Sinan Ocal en vlak voor rust vonden Kadir Narsen  en Khalid Hadchoune, met een fraaie kopbal, het doel. Tussendoor waren de bezoekers een keer dichtbij een treffer. Maar de lat boven doelman Pieter Blanken voorkwam dit. Het enige smetje in de eerste helft was de onnodige gele kaart voor Loosduiner Kadir Narsen, gegeven door de goed leidende Haagse scheidsrechter Andrew Westenbroek, die ook twee spelers van Wanica Star noteerde in zijn boekje. Met een 5-0 stand op het scorebord werd aan de thee begonnen.

Na de thee liep de score al snel op. Bijna vanaf de aftrap scoorde Khalid Hadchoune de zesde treffer, de 7-0 was van aanvoerder Sam van Poorten, 8-0 en 9-0: Jimmy Kipp, 10-0: Tom Vrieling, 11-0: Sebastiaan van Loenen, 12-0: Damian van der Horst, 13-0: Jesse ten Berge, 14-0 en 15-0: Kadir Narsen, scoorden vervolgens de in de tweede helft. Een score die mede door onnauwkeurigheid van de thuisploeg nog hoger had kunnen uitpakken. Zodoende werd de eindstand na een sportieve wedstrijd 15-0. In de tweede helft kwamen bij de Loosduiners de jeugdigen Mike Lunenburg en Jesse ten Berge in het veld, evenals Joey Teuling, nog in het veld.

Een eindstand die het Loosduinse scorebord niet kon verwerken en ook een stand die deed terugdenken aan zaterdag 13 september 2014. Toen scoorden de Loosduiners 31 maal tegen deze ploeg, een ploeg die het seizoen toen niet afmaakten. Hopelijk dit seizoen wel! Wanica Star droop af, maar in de Loosduinse kleedkamer was het groot feest na afloop.

A.s. zaterdag 17 februari om 14:15 uur aan de Mgr. Nolenslaan de belangrijke wedstrijd DUNO – S.V. Loosduinen. De wedstrijden tegen DUNO hebben ook een rijke historie. Twee ploegen die nu graag terug willen keren naar de derde klasse. Bij S.V. Loosduinen won DUNO aan het begin van het seizoen nog met 0-2. De Loosduiners hebben dus nog wat goed te maken, ook al om aan de leiding te blijven in de spannende vierde klasse B. Wie staat er na zaterdagmiddag op de eerste plaats in de spannende vierde klasse B? Meer foto’s volgen later.

[nggallery id=498]