Het seizoen nadert zijn einde, afgelopen zaterdag stond de op een na laatste wedstrijd in de reguliere competitie van de derde klasse B op het programma. De ploeg van trainers De Geus, Weijsenfeld en Van ‘t Veer reisde af naar Wateringen waar FC Skillz, de medekoploper in de derde klasse B de tegenstander was. Het duel ging over en weer, met toch veel inzet en strijd werden de aanvallen van Skillz gepareerd. Ook doelman Pieter Blanken bracht met een aantal goede reddingen steun aan het team. Na een snel genomen vrije trap was het in de 21e minuut Bart Ruwaard die de S.V. Loosduinen op een 0-1 voorsprong zette. Kort daarna kreeg Navin Ramlal nog zelfs een grote kans op de 0-2, maar hij kwam een teenlengte tekort om de uitkomende keeper van Skillz andermaal te passeren. FC Skillz was ook wel dreigend met vooral veel individuele klasse zoals o.a. oud ADO- en Scheveningenspeler Samir El Moussaoui.

Met deze 0-1 voorsprong gingen beide elftallen de rust in. Na rust startte Skillz voortvarend, vooral hun snelle en behendige buitenspeler was het soms dreigend. De verdediging van Loosduinen was onder leiding van Nick Voorham en Jordy Pronk steeds meer een lastige horde voor de spelers van Skillz, ook de tussenstand van de wedstrijd DWO- S.C.Monster (dat medekoploper is in de derde klasse B) was erg ongunstig voor Skillz, waarop zij nog feller gingen spelen wat ook een hoop kaarten opleverde. In de 65e minuut was het Jeroen Rampaart die een perfecte sliding inzette waar duidelijk eerst de bal werd gespeeld en vervolgens de Skillz-speler over het been viel van Jeroen, waar iedereen dacht aan een corner besloot de scheidsrechter anders en legde de bal op de stip. De vlag van assistent-scheidsrechter Arie Molenkamp had ook geen enkel effect, de scheidsrechter nam niet eens de moeite om naar zijn assistent toe te gaan. Samir El Moussaoui greep dit cadeautje met beide handen aan en zo stond het 1- 1. De zoveelste beslissing in het nadeel van Loosduinen in de afgelopen weken. In de 75e minuut scoorde dezelfde El Moussaoui met een fraaie bal ook nog de 2-1. Na weer een overtreding van nr. 2 van Skillz die eerder in de wedstrijd ook al duidelijk een gele kaart had gekregen, kreeg hij zijn 2e gele kaart van de scheidsrechter, maar waar iedereen dacht dat hij mocht gaan douchen in één van de blokhutkleedkamers mocht hij gewoon blijven staan, bij navraag bij de scheidsrechter meende hij eerder dat hij nr. 8 eerder in de wedstrijd een gele kaart had gegeven.

Er ontstond zoveel onvrede aan de zoveelste nadelige beslissing dat de wedstrijd gestaakt werd In de 78e minuut. Na 10 minuten en flink overleg wilde de scheidsrechter wel verder maar bleef hij bij zijn standpunt om nr. 2 te laten staan. Als statement, mede gezien de arbitrage van de afgelopen weken richting de KNVB is er door de technische staf besloten niet meer het veld op te gaan en werd er vroegtijdig een koude douche opgezocht. Inmiddels geeft de KNVB er geen gras over laten groeien en het restant vastgesteld. Vanavond (dinsdag 31 mei om 20:00 uur wordt het restant van 12 minuten uitgespeeld, waarbij Skillz “normaal” met 11 spelers mag optreden).

Aanstaande zaterdag speelt S.V. Loosduinen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen: dan komt V.V. Schipluiden op bezoek, aanvang 14:30 uur. De selectie zou het geweldig vinden als u deze wedstrijd ook weer aanwezig bent om de ploeg aan te moedigen!

Door de uitslagen van afgelopen weekend waar Ariston’80 en Duindorp hun wedstrijd wisten te winnen, zal S.V. Loosduinen promotie/degradatie nacompetitie moeten gaan spelen. Wie de eerste tegenstander zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Zodra wij meer informatie hebben vermelden wij dit uiteraard.