Afgelopen zaterdag reisde de ploeg van S.V. Loosduinen af naar Schiedam, waar de tweede wedstrijd in het K.N.V.B.-bekertoernooi op het programma stond. Tegenstander van deze middag was Hermes DVS. Het complex dat pal gelegen ligt naast het inmiddels gesloopte SVV-stadion, waar de herinnering nog altijd zichtbaar is met nog één van de oude lichtmasten die nu dienst doet als zendmast.

Zonder de nog geblesseerde spelers Valentino Posadinu, Ben Bor, Frans Tetteroo, Tico Eckhardt en Dylan Voeten, de geschorste Jimmy Kip en de nog niet speelgerechtigde Mike Lunenburg… kortom nog steeds een hoop afwezigen.
Gelukkig had het tweede elftal zijn wedstrijd afgelopen donderdagavond al gespeeld (uitslag 2-2 tegen Vredenburch 2), zodoende waren Dylan Krens, Simon Verbrugge, Koen Rienstra en Chesley de Bruin bereid om het team te versterken.

De eerste helft was erg moeizaam van Loosduinen kant. Zo werd het middenveld continue overlopen, werden de duels veelal verloren en waren we steeds een stap te laat.  Hermes DVS profiteerde hier optimaal van en liep via aanvaller Marius Lansbergen (2×) uit naar een riante voorsprong van 2-0.

Rust

De kleedkamers werden opgezocht en de bezinning was duidelijk te merken in de kleedkamer waar iedereen er stilletjes bij zat. Trainer Peter Barendse sprak de groep toe en maakte de groep duidelijk dat in de eerste helft totaal geen beleving en teamspirit te ontdekken viel. Duidelijk was dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt zou moeten gaan worden.

Tweede helft

De woorden van de trainer bleken toch wel binnen te zijn gekomen. Een totaal ander Loosduinen, waar er nu met soms mooie aanvallen en fraai combinatievoetbal op zoek werd gegaan naar de aansluitingstreffer. Deze werd ook gevonden. In de 67e minuut werd Bart Ruwaard weggestuurd na een perfecte pass van linksback Kris Flinterman, Bart faalde niet en zo werd het 2-1.
Hierna kregen Beau van der Toorn, Bart Ruwaard en Tyrone Plas nog enkele kansen, maar Hermes bleef overeind en verdedigde goed. In de 80e minuut werd verdediger Nick Voorham de spits in gestuurd en ging Loosduinen achterin 1 op 1 spelen. De eerdergenoemde Hermes speler Marius Lansberger benutte deze geboden ruimte optimaal en scoorde ook nog in de 88e en 91e minuut. Zo werd met de eindstand van 4-1 de wedstrijd afgesloten. Na afloop gaf het trainersduo Barendse/Baptiste de ploeg een compliment hoe de tweede helft is opgepakt.

De eerste volgende wedstrijd speelt S.V. Loosduinen op zaterdag 18 september.
Dan komt S.V. Erasmus op bezoek op sportpark Madestein. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.
Dit is dan de derde ronde in het K.N.V.B bekertoernooi en door de uitslagen van deze twee beide ploegen zal het een wedstrijd zijn waar alleen nog de eer op het spel staat.