Er werd al vroeg verzameld door de selectie van S.V. Loosduinen. Daarna splitste de groep om deels af te reizen naar Naaldwijk voor de uitwedstrijd van het tweede elftal tegen Westlandia. Om half drie floot scheidsrechter Jaap van Drunen voor de aftrap door de Pupil van de Week. Aylin bewoog zich onder toeziend oog van de meelopende scheidsrechter richting het doel en zette de Duindorp-keeper op het verkeerde been. Goed gedaan Aylin.

Dat het spannend zou worden in dit degradatie-duel (zo mogen we het wel noemen) was bij voorbaat al duidelijk, maar dat het verloop zo uitzonderlijk was had niemand verwacht.

Het startsignaal werd voorafgegaan door vuurwerk, rookbommen en wat dies meer zij. Duindorp had een fanatieke supportersschare meegenomen. Het begin was echter voor Loosduinen. Al in de eerste minuut wist Alvin van Reeuwijk de 1-0 op het scorebord te krijgen. Een opsteker! Maar of een vroege voorsprong altijd goed uitpakt????? Even daarna al een tweede doelpunt: Dylan Krens was de maker hiervan. Vreugde echter van korte duur, want Duindorp kwam toch wel onverwacht terug na een kopbal van de gevaarlijke spits. Het mooiste moment van de wedstrijd kwam op naam van Kris Flinterman, die op rechts diep gelanceerd werd, drie à vier man omspeelde en schitterend afmaakte. Maak je zo’n goal in de eredivisie dan wordt die 43 keer herhaald. Vlak voor rust een mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Bart Ruwaard werd diep aangespeeld en kwam op snelheid alleen voor de keeper, maar kon de bal op het cruciale moment net niet goed onder controle houden en kon de keeper redden.

Niets aan de hand zou je denken, maar daar dacht Duindorp anders over. Zij kwamen “herboren” de kleedkamer uit en gooide ouderwets de beuk erin. Zij zochten de grenzen op die de scheidsrechter bepaalde en met “gochme” en inzet én wat geluk kwamen zij terug en zelfs op voorsprong: 3-5. Bart Ruwaard scoorde vlak voor tijd nog 4-5 maar bij een ultieme poging waarbij keeper Pieter Blanken mee naar voren ging, kon Duindorp met een snelle counter 4-6 maken. Grote vreugde natuurlijk in het Scheveningse kamp.

Andere uitslagen waren niet ongunstig voor onze S.V. Zaak is wel alert te blijven en a.s. dinsdagavond om 20:00 uur toch positief te beginnen en te strijden voor een goed resultaat.

Tot dinsdagavond!!

x