S.V. Loosduinen won de eerste bekerwedstrijd vrij gemakkelijk met 3-0 van en bij Wateringse Veld GONA, een ploeg die overgestapt is van het zondagvoetbal. Een eindstand die zeker hoger had moeten uitpakken voor het elftal van Richard Douw. Vooral in de tweede helft kregen de Blauwwitten volop mogelijkheden de score te verhogen. Een afstraffing bleef de titelkandidaat in 4D nu bespaard. Van de twee titelkandidaten in de vierde klasse liet alleen S.V. Loosduinen zien dat het waarschijnlijk hoge ogen gaat gooien in de competitie. WateringsVeld GONA nog niet, maar als ook dit elftal op sterkte is en ingespeeld raakt kan dit zeker gaan veranderen met de vele nieuwe spelers die naar het Wateringse Veld trokken.

Beide elftallen misten, door vakanties, blessures en schorsingen, nogal wat spelers bij deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Bij de Loosduiners stond Jessy Smit voor het eerste rechtsback door de afwezigheid van Christiaan Verbee. Jereon Verder ontbraken o.a. ook Kevin Baptiste, Sam van Poorten en Tom Vrieling door een schorsing. Jeroen Rampaart was ditmaal e linksback, Damian van der Horst op het middenveld. Centraal ditmaal achterin Sebastiaan van Loenen en Anton Habes. Voorin twee spitsen, de snelle en behendige Kadir Narsen, spelend tegen zijn oude club en Khalid Hadchoune.

Op een door het hoge gras moeilijk bespeelbare grasmat waren de Groenwitten veel in balbezit, maar echte kansen waren er niet te noteren. De Blauwwitten waren vooral gevaarlijk in de omschakeling. Wateringse Veld GONA dreigend voornamelijk bij de vrij trappen van Ricky van der Bergh. Een vrije trap van Michael de Bruin van Loosduinen ging nog net over, voordat de Loosduiners de score toch openden. De snelle Kadir Narsen werd door Sebastiaan van Loenen op maat de diepte ingestuurd en opende op snelheid in 25e minuut de score. In de 33e minuut werd het 2-0, omdat Jimmy Kipp optimaal profiteerde van een fout in de verdediging van de tegenstander. Nadien haalde Alvin van Reeuwijk met het hoofd nog wel de bal van de Loosduinse doellijn en niet veel later leverde een ongelukkige botsing van hem met zijn tegenstander flinke pijn en een wond op bij zijn tegenstander, die ook gewisseld moest worden. Voor de pauze was dit al de tweede wissel voor het elftal van Ger Fens.

Na de thee was aanvoerder Anton Habes bij de Loosduiners geblesseerd afgehaakt. Zijn plaats werd achterin ingenomen door spits Jimmy Kipp en de jeugdige Sinan Ocal kwam in de ploeg. Kansen waren er genoeg voor de Loosduiners, maar de afwerking was onnauwkeurig. De Groenwitten probeerden terug te komen in de wedstrijd, maar de Loosduinse verdediging, onder aanvoering van nu aanvoerder en doelman Pieter Blanken kwam zelden in de problemen.  De moegestreden Michael de Bruin werd halverwege de tweede helft vervangen door de jeugdige Mike Lunenburg.

Toch was er nog een treffer te noteren.  In blessuretijd scoorde Sinan Ocal de 3-0. Kort er na floot scheidsrechter Wim Wigleven uit ’s-Gravenzande voor het laatst en haalden de Loosduiners, met bij vlagen goed voetbal, de eerste drie punten binnen in het bekertoernooi.  De andere wedstrijd in deze poule werd gewonnen door Excelsior Maassluis 2 dat VV Naaldwijk thuis met 2-1 klopte.

Volgende week mogen de Loosduiners naar Maassluis, voor de tweede bekerwedstrijd die al om 11:00 uur aanvangt. Met de terugkeer dan van een aantal spelers wordt het dringen voor een plaats voor velen in de basiselftal van Richard Douw. Na het teleurstellend verlopen vorige seizoen kan het nu een mooi seizoen worden voor de bewoners van Sportpark Madestein, die snel terug willen naar de derde klasse! Wateringse Veld GONA ontvangt volgende week VV Naaldwijk.
Meer foto’s volgen later.

[nggallery id=480]