Voor de Haringserie stond afgelopen zaterdag de wedstrijd SVC’08 – S.V. Loosduinen op het programma. Voor het eerst na de fusie van de verenigingen JAC en SV’35 in 2008 stonden de eerste elftallen tegen over elkaar in op het fraaie complex Wassenaar, op het terrein waar ooit SV’35 speelde. SCV’08 daalde het afgelopen seizoen af naar de tweede klasse, de Loosduiners naar de vierde klasse. Vooraf werd een grote overwinning voor de thuisploeg verwacht. Maar zover kwam het niet. Mede door goed keeperswerk van Pieter Blanken van S.V. Loosduinen was de verrassende eindstand, 1-1.

De Blauwwitten, waar ook nog een aantal basiskrachten ontbraken, gaven goed partij tegen een elftal dat al zijn derde wedstrijd speelde en twee weken langer met de voorbereiding bezig is. Bij de aftrap van het elftal van Richard Douw en Peter Baptiste stonden de nieuwelingen Michael de Bruin, Kadir Narsen en Alvin van Reeuwijk in het veld, was aanvoerder Sam van Poorten de laatste man en Chris Verbree, spelend tegen zijn oude vereniging, begon ditmaal als rechtsback.

De thuisploeg was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij, drongen de bezoekers terug, maar de Loosduiners gaven goed tegenstand en gaven niet veel weg. Doelman Pieter Blanken begon met een ‘grabbelbal”, maar groeide uit tot de beste man in het veld. De aanvallen van de thuisploeg gingen vooral via Lorenzo Scheffer (ex GDA) die op het middenveld veel ruimte kreeg. Het tempo was echter laag en het combinatiespel slordig. De uitvallen van de Loosduiners waren schaars, maar niet ongevaarlijk. Uit een uitval was Jimmy Kipp dichtbij een treffer, maar doelman Joey Vos (ex Maasdijk) redde met zijn voet. Halverwege de eerste helft verving Jurgen Kalkman de geblesseerd geraakte Kadir Narsen en viel Furak Kaya in voor Jessy Smit. In de 39e minuut vielen de twee treffers. Eerst was het Jimmy Kipp die, na een steekpass van Tom Vrieling, alleen op de doelman afging en beheerste afrondde. Vanaf de aftrap maakte SVC’08 al gelijk. Phil Altimari (ex GDA) ontving de bal en rondde een individuele actie fraai af.

Na de thee veel wisselingen bij beide elftallen. Bij de Loosduiners kwamen Steffen Grijspaardt, Jan de Lange, Sinan Ocal en Nick Voorham in het veld en was de thuisploeg een aantal malen dichtbij een treffer. Doelman Pieter Blanken, de lat na en schot van Lorenzo Scheffer en Sam van Poorten, op de doellijn, voorkwamen dit. Aan de overzijde waren Furkan Kaya, Jimmy Kipp, Damian van der Horst en vlak voor tijd Christiaan Verbree dichtbij een treffer. Treffers vielen er niet meer, zodat na 90 minuten scheidsrechter Pieterman, bij een 1-1 stand, voor het einde floot. Een sportieve wedstrijd die werd vervolgd met een gezamenlijke haringparty.

Trainer Richard Douw na afloop: “Een knap resultaat, met perspectief voor de competitie, ook al omdat verschillende spelers nog ontbraken.”

Deze week spelen de Blauwwitten met twee combinaties tegen buurman GDA. Volgende week wordt deelgenomen aan het toernooi van S.V. Houtwijk met Quick Steps en Laakkwartier als tegenstanders.

Zie ook: http://haaglandenvoetbal.nl/svc08-overwicht-doelpunten-uitdrukken

en het filmverslag op SVC’08 TV:https://www.youtube.com/watch?v=6jxSMkBuREo

[nggallery id=478]