schipluiden-loosduinen-01S.V. Loosduinen verraste door met een gehavend elftal met 2-3 te winnen in en bij Schipluiden. Op de website van V.V. Schipluiden was te lezen dat het de wedstrijd was tussen de ‘lamme tegen de blinde’. Want naast veel afwezigen bij de bezoekers, kampt ook V.V. Schipluiden met veel blessureleed en miste daardoor ook veel spelers.
S.V. Loosduinen startte, heel verdedigend, met slechts één eenzame spits, Richard Nieuwdorp, die later toch de ‘man of the match’ werd bij de Loosduiners. Kai van der Leeuw, debutant Tim Toet en opnieuw Anton Habes begonnen in de basiself van de trainers Richard Douw en Patrick Puister. Bernardo Bor en Kevin Baptiste waren afgelopen week ook al toegevoegd aan de waslijst van blessures bij de Blauwwitten.
In de eerste helft was er vooral sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van doelman Pieter Blanken, die ditmaal geen beste wedstrijd keepte. Slechts zelden kwamen de Blauwwitten voor het doel van de thuisploeg. De thuisploeg was op het kunstgrasveld de bovenliggende partij en kreeg ook de beste kansen om de score te openen. Zeker tussen minuut twintig en vijfentwintig was de ploeg van Manuel Vissers dichtbij een treffer, maar de lat en ook onnauwkeurigheid voorkwamen een verdiende voorsprong. In de 36e minuut was het wel raak. Spits Chris van Beurden passeerde op fraaie wijze doelman Blanken. Vlak voor rust kreeg Richard Nieuwdorp ‘geel’ van de goed leidende leidsman Ditz, waar heel Schipluiden om ‘rood’ vroeg. Verder geen treffers van de thuisploeg en daar mochten de Blauwwitten blij mee zijn.
schipluidden-loosduinen-07Na de thee waren de kansen eerst weer voor de thuisploeg, maar tevergeefs werd het doel gezocht. De Loosduiners kwamen, door wat omzettingen, nu wat vaker voor het doel van de tegenstander. Bij een uitval ontving ook Anton Habes ‘geel’ voor een handsbal, na een duw in de rug.  In de 60e minuut werden de moegestreden Kai van der Leeuw en Tim Toet, vervangen door Rutger Hartman en de gepasseerde Damian van der Horst.
Halverwege de tweede helft gooiden de bezoekers de schroom van zich af en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Het werd nu een echte wedstrijd. Jessy Smit raakte de buitenkant van de paal en ook Tom Vrieling en Christiaan Verbree waren dichtbij de gelijkmaker. In de 70e minuut ging Richard Nieuwdorp goed door op links en mocht van de leidsman doorgaan, waar heel Schipluiden wachtte op een fluitsignaal voor een overtreding. Op zijn schot was doelman Devin de Heij kansloos en de 1-1 stond op het scorebord. Vijf minuten later was het alweer raak voor de Loosduiners. Een opzichtelijke handsbal van Tom Roessen, na een schot van Nieuwdorp, werd door de leidsman terecht bestraft met een strafschop en opnieuw was Richard Nieuwdorp trefzeker voor de bezoekers, 1-2.
Schipluiden dacht in de 80e minuut langszij te komen. De thuisploeg kreeg ook een strafschop, nadat invaller Rami Abdelrazak, gekomen voor Kenan Schenkeveld, bij zijn eerste actie, het hoofd van een speler van Schipluiden in de lucht aanzag voor de bal. Bart Boks nam plaats achter de bal, maar tot verbazing van de thuisploeg, en gelukkig voor de bezoekers, schoot hij naast het doel van de Loosduinse doelman. In de 87e minuut kwam de thuisploeg toch op 2-2. Doelman Blanken kwam onnodig en te laat uit zijn doel en dit gaf Chris van Beurden opnieuw de kans om te scoren.
schipluiden-loosduinen-05S.V. Loosduinen wilde meer, zocht opnieuw de aanval en na opnieuw goed doorzetten van Richard Nieuwdorp kon de 17-jarige Jessy Smit in de 89e minuut de 2-3 op het scorebord zetten. Niet veel later was hij ook dichtbij de 2-4, maar zijn schot ging nu vlak langs de paal. Het bleef spannend tot het einde, maar ook in de blessuretijd bleven de hardwerkende Loosduiners op de been en gingen de drie punten, ietwat gelukkig, mee naar Madestein. Een uitslag die vooraf, en ook in de rust, met de waslijst van afwezigen, niet te voorzien was geweest! Maar wie won er nu, de ‘lamme’ of de ‘blinde’?
Komende zaterdag komt MVV’27 naar Loosduinen, weer een belangrijke wedstrijd, want gezien de stand in de derde klasse B kan bijna iedereen van iedereen winnen!schipluiden-loosduinen-02

[nggallery id=427]