De derby ‘achter de duinen’ Die Haghe – S.V. Loosduinen leverde een verrassend gelijkspel op. Met zes doelpunten was de derby spannend en het aankijken zeker waard voor de vele toeschouwers. In een spectaculaire wedstrijd kwamen de bezoekers op een 0-2 voorsprong, bij de rust was het 1-2, vlak na rust 1-3, al snel 3-3 en na 90 minuten stond toch een eindstand van 3-3 op het scorebord. Een wedstrijd waarin veel gebeurde en slechts zes spelers in het boekje van de leidsman verdwenen.

Zowel de koploper als de nummer elf op de ranglijst misten een aantal spelers door vakantie en schorsingen. Zo ontbrak bij de thuisploeg onder andere Robin Laming en bij de Madestein bewoners Desley Rodenburg en Christaan Verbree. Dit was aan het spel niet te zien. Die Haghe was wel de beter voetballende ploeg, tegen het elftal van Douw en Puister, een elftal dat nu wel met veel passie en strijd leverde voor de noodzakelijke punten voor het behoud van het derde klasse schap.
In de beginfase ontsnapte Die Haghe al aan een strafschop, nadat doelman Dion van Splunteren Loosduinen spits Richard Nieuwdorp onderuit haalde binnen het strafschopgebied. Maar voor scheidsrechter Sinke uit Bodegraven geen reden om naar de stip te wijzen. Nadien voorkwam doelman Van Splunteren ook een treffer na een schot van Kenan Schenkeveld. Aan de andere zijde was Die Haghe een aantal malen gevaarlijk, maar doelman Pieter Blanken was attent.

Een terugspeelbal van de thuisploeg in de 15e minuut was de inleiding voor de openingstreffer. Doelman Van Splunteren raakte de bal verkeerd bij het wegwerken en Kevin Baptiste profiteerde en schoot beheerst de 0-1 binnen. Na 285 minuten voetbal de eerste treffer in 2017 voor de Blauwwitten!
In de 25e minuut stond de verrassende 0-2 al op het scorebord. Een actie van Tom Vrieling op de achterlijn, kwam via een speler van Die Haghe bij de tweede paal terecht, waar Jessy Smit, ongehinderd de 0-2 binnenschoot. Het antwoord van Die Haghe kwam al snel, want vijf minuten later stond het al 1-2. Doelman Blanken beoordeelde een voorzet van Laurens Wittmaekers niet goed en dat gaf Sander de Jong de gelegenheid om de 1-2 binnen te koppen. De strijd werd feller en Loosduiner Damian van der Horst verdween als eerste in het boekje van de leidsman. Loosduinen bleef op de been en bleef vooral gevaarlijk bij de schaarse uitvallen. Zo schoot Richard Nieuwdorp na een goede actie voorlangs het doel. Die Haghe kreeg ook wat kansen. Zo voorkwam doelman Blanken een tweede treffer van Sander de Jong, door de kopbal net voor de lijn te stoppen. De Loosduinse verdediging met aanvoerder Dave Lamens en de twee gelegenheidsbacks Sander Boersma en Jurgen Kalkman bleef toch makkelijk op de been.

Na de thee stond al snel de 1-3 op het bord. Een treffer die veel toeschouwers hebben gemist. Slecht uitverdedigen gaf Tom Vrieling de gelegenheid om een voorzet af te leveren die knap bij de eerste paal door Richard Nieuwdorp werd binnen getikt. Een sensatie hing in de lucht, maar weer kwam het antwoord van Die Haghe snel. Peter de Kler was in de 51e minuut eerder bij de bal dan doelman Pieter Blanken en de stand was 2-3. S.V. Loosduinen wankelde. Jeroen Rampaart en Kevin Baptiste hadden het nu moeilijk op het middenveld en Die Haghe ging op jacht naar de gelijkmaker. In de 54e minuut ontsnapte Mitchell de Bas aan de aandacht van de Loosduinse verdediging en mocht, volgens de scheidsrechter niet in buitenpositie, vrij op doelman Blanken afgaan die kansloos was op zijn inzet. De emoties liepen nadien even op binnen en buiten het veld, maar alleen Richard Nieuwdorp ontving ‘geel’ voor commentaar op van de leidsman. Loosduiner Jean-Paul Alleblas kwam bij de bezoekers in de ploeg voor Damian van der Horst. Al snel werd ook hij bestraft met een gele kaart, evenals in het vervolg van de tweede helft Jurgen Kalkman en Kenan Schenkeveld.
Nadien kregen beide elftallen de kans om de winst naar zich toe te trekken. Met invaller Arnout Ooijevaar in de ploeg probeerde de thuisploeg iets te forceren, maar verder dan een schot van invaller Ben Bor, terug van lang blessureleed, en een kopbal  van Sander de Jong naast, kwam de ploeg van trainer Wim de Jong niet. Bij de bezoekers waren Tom Vrieling en Kevin Baptiste nog gevaarlijk, maar ook zij konden het net niet meer vinden. In de slotfase ontsnapte Michael Toet van Die Haghe aan ‘rood’, hij kreeg slechts ‘geel’ na het onderuit halen van Richard Nieuwdorp, die zelf ook ontsnapte aan een tweede gele kaart.
Na slechts vier minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Sinke uit Bodegraven voor het einde van een beladen derby en keerde de rust terug op Sportpark Ockenburgh, maar waar het nog lang gezellig bleef.

[nggallery id=447]