De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en de eerste ‘echte’ wedstrijd na de winterstop leverde S.V. Loosduinen geen punten op. In Leidschendam won de nummer laatst SEV verdiend met 3-0 van de koploper in de tweede periode. Het was een sportieve wedstrijd waarin zeker niet was te zien dat SEV veel lager stond op de ranglijst. SEV speelde, volgens de eigen supporters, ook zijn beste wedstrijd van het seizoen. Bij de Loosduiners ontbraken om verschillende redenen Jean-Paul Alleblas, Benardo Bor en Bas Wesseling in de ploeg. Doelman Pieter Blanken was op tijd fit, na zijn blessure opgelopen in de slotfase van de laatste wedstrijd van het vorig jaar tegen VELO.

In de beginfase waren er voor de bezoekers nog wel kansen, maar Tom Vrieling en Richard Nieuwdorp schoten over het SEV doel. Daarna was de thuisploeg de betere ploeg, met ook de beste kansen. Vooral de snelle spitsen zorgden voor een moeilijke middag voor de Loosduinse verdedigers. Vlot combinerend op het kunstgrasveld creëerde de thuisploeg verschillende kansen. Het duurde tot de 31e minuut voordat de score werd geopend. Het lukte Jasper Koning in de rebound om doelman Pieter Blanken te passeren en de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord te zetten. Vijf minuten later was het al 2-0. Een fraaie voorzet van Roland Groenewegen werd weer door Jasper Koning doeltreffend afgerond. SEV heerste en gaf achterin niets weg.

Na de thee kwam direct aanvaller Joey Teuling in het veld voor Jessy Smit. In de 46e minuut had SEV de wedstrijd al kunnen beslissen, maar van dichtbij schoot Jasper Koning nu over het doel. De bezoekers drongen aan en kregen in de 57e minuut een strafschop van scheidsrechter Wigleven. Een overtreding op aanvoerder Dave Lamens in een scrimmage voor het doel werd zwaar bestraft. Maar Richard Nieuwdorp, vaak trefzeker vanaf elf meter, zag zijn slappe schot gekeerd door doelman Andy van der Meulen. De spanning kwam niet meer terug in de wedstrijd, want in de 70e minuut werkte Kenan Schenkeveld ongelukkig ook nog de bal achter zijn eigen doelman Pieter Blanken. Met de wissels Theo van der Hoeven voor Tom Vrieling, waardoor Christiaan Verbree naar voren schoof en Jurgen Kalkman voor Damian van der Horst werd nog getracht om terug te komen in de wedstrijd, maar dit was te vergeefs. De thuisploeg bleef de bovenliggende ploeg en was in de slotfase nog een aantal malen dichtbij een treffer, maar speelde de opgelegde kansen slordig uit. Een grote afstraffing bleef de Blauwwitten, die de wedstrijden zonder ‘kaarten’ beëindigden, bespaard. De Loosduiners bleven aanvallend onmachtig, waardoor er een einde kwam aan de zegereeks van vier wedstrijden van het elftal van Richard Douw en Patrick Puister.

Komende zaterdag komt KMD uit Wateringen, de nieuwe koploper in de tweede periode en ook in de stand in de derde klasse B, op doelsaldo na de nederlaag van Die Haghe bij GDA, naar Sportpark Madestein. De Blauwwitten moeten dan wel uit een ander vaatje tappen om de weg omhoog weer in te kunnen slaan.

Voor de foto’s van SEV, zie: HIER

[nggallery id=444]