S.V. Loosduinen wacht a.s. zaterdagmiddag nog een spannend competitieslot in de derde klasse B. Naast de Loosduiners zijn nog drie ploegen (Maasdijk, Quick Steps en SEV) in beeld voor de onderste plekken, die of rechtstreeks degradatie naar de vierde klasse tot gevolg heeft (plek dertien) of nacompetitievoetbal inhouden voor een plaats in de derde klasse het volgend seizoen (de plekken twaalf en elf). Na de 2-6 nederlaag van afgelopen zaterdag staat het elftal van Richard Douw nu op plek elf en moet komende zaterdag winnen van VELO in Wateringen en daarna afwachten wat de naaste concurrenten doen.

S.V. Loosduinen, dat de uitwedstrijd met 0-3  had gewonnen, begon sterk aan de belangrijke wedstrijd tegen Verburch. Na 18 minuten stond een 2-0 stand op het scorebord, maar na 90 minuten was de eindstand 2-6. Persoonlijke fouten waren de oorzaak van deze onnodige nederlaag tegen Verburch, dat door deze winst beslag legde op de derde periodetitel en mag gaan strijden om promotie naar de tweede klasse.

Trainer Richard Douw na afloop: “Het is niet normaal als je met 2-0 voor staat en dan met 2-6 verliest. We missen een grote kans op de 3-0 en incasseren dan de 2-1. Je merkt dan dat het vertrouwen en de kwaliteit ontbreken”.

Bij de aftrap bleek Sam van Poorten weer fit, maar waren o.a. Richard Nieuwdorp (geblesseerd) en Jeroen Rampaart (privé-omstandigheden) afwezig. Jurgen Kalkman stond weer eens in de basis. Na een eerste kans van de snelle Christiaan Verbree namen de Blauwwitten al in de twaalfde minuut de leiding. Christiaan Verbree bediende op maat Tom Vrieling, die de doelman kansloos liet. In de achttiende minuut kopte Sam van Poorten uit een hoekschop fraai de 2-0 binnen en niet veel later was Christiaan Verbree dichtbij de 3-0, maar de lat en doelman Dijkstra voorkwamen de derde treffer. De Blauwwitten dachten al op rozen te zitten, maar uit het niets kwam Verburch in de 26e minuut op 2-1. Topscoorder Melvin van der Zeijden verlengde een vrije trap. Aan de overzijde troffen afstandsschoten van aanvoerder Kevin Baptiste geen doel.  In de 33e minuut maakte Verburch al gelijk. Uit een voorzet vanaf de achterlijn schoot Romano Brussekaars fraai de gelijkmaker binnen. Vlak voor rust werd het ook nog 2-3 voor de bezoekers. Sam van Poorten verspeelde de bal en Sven Verbeek profiteerde hiervan en passeerde opnieuw doelman Pieter Blanken.

Vlak na rust kwam Tom Vrieling net een stap tekort om de gelijkmaker uit een voorzet van Christiaan Verbree op het scorebord te zetten. Uit de tegenaanval scoorde Verburch. Uit een goede combinatie schoot Ricardo van der Knaap de 2-4 achter doelman Pieter Blanken. Nadien waren vooral Verbree en Vrieling een aantal malen dichtbij een tegentreffer, maar de lat en opnieuw doelman Dijkstra voorkwamen dit. In de slotfase, met Tim Slinger en Anton Habes in het elftal, werden door de thuisploeg risico’s genomen, maar het zat de thuisploeg niet mee deze middag. Weer werden verschillende kansen niet benut. De Poeldijkers profiteerden hier optimaal van. Dennis de Groot en Luc van der Knaap schoten de bezoekers naar een geflatteerde 2-6 overwinning. Door het puntenverlies van SEV bij Die Haghe goed voor een feestje, bleek na afloop. In de sportieve wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter Mirjavanmard uit Leiden, ontvingen slechts twee speler een gele kaart, waaronder Loosduiner Theo van der Hoeven. Een kaart zonder gevolgen.

De Blauwwitten moeten nu vol aan de bak komende zaterdag bij het al veilige VELO in Wateringen. Alleen winst telt dan! Want handhaven, beslissings- en of nacompetitiewedstrijd(en), en rechtstreeks degradatie zijn nog mogelijk na de laatste competitiewedstrijd voor het elftal van trainer Richard Douw. A.s. zaterdag rond de klok van 16:30 uur wordt dat pas duidelijker!

[nggallery id=465]