Nadat de Blauwwitten vorige week al kopje onder gingen tegen het sterke Hercules was nu DUNO  de ploeg die er verrassend met de drie punten vandoor ging. Vooraf afgeschilderd door velen als de titelkandidaat heeft het elftal van Richard Douw na drie wedstrijden pas drie punten en staat nu op de achtste plaats in 4B. Al zes punten afstand van de twee leiders S.V. Houtwijk en Hercules! Al zes punten afstand van de leiders S.V. Houtwijk en Hercules!

Met Tom Vrieling en Kevin Baptiste voor de laatkomers Kadir Narsen en Khalid Hadchoune in de basis en Sebastiaan van Loenen ook op de bank, werd afgetrapt op een nat en winderig sportpark, dat al in Duitse sferen was voor het geplande Oktoberfeest na afloop. In het eerste half uur gebeurde weinig voor beide doelen. Het was vooral een strijd op het middenveld, maar waren de bezoekers wel een aantal malen dicht bij de openingstreffer. De beste kans voor de thuisploeg was pas na een half uur voor Tom Vrieling, die een voorzet van Christiaan Verbree net over kopte. Net als vorige week bleven weer de Loosduinse spitsen machteloos.

Na de thee stond al snel de 0-1 op het scorebord. Rodion Pont schoot de openingstreffer en de eerste treffer van dit seizoen in de competitie binnen voor DUNO, na onoplettendheid in de Loosduinse verdediging. Trainer Richard Douw wisselde al snel hierna tweemaal. Jan de Lange en Tom Vrieling maakten plaats voor Kadir Narsen en Khalid Hadchoune. De Loosduiners gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar DUNO was gevaarlijker in de tegenstoten. In de 75e minuut profiteerde DUNO van een aantal uitglijders in de Loosduinse verdediging en profiteerde weer Rodion Pont,  die de  0-2 binnen schoot achter doelman Pieter Blanken. Niet veel later nog meer tegenslag voor de thuisploeg, toen Anton Habes met een op het oog zware blessure moest afhaken, zijn vervanger was Sebastiaan van Loenen. Later bleek zijn achillespees te zijn gescheurd. Voorlopig zit hij voor zes weken gips in het gips. Wij wensen Anton sterkte toe!

Nadien was Kadir Narsen dichtbij een treffer, maar doelman Jeffrey van Vliet voorkwam op fraaie wijze, dat een kopbal van dichtbij en later een schot van ver, niet het doel troffen. Ook deze middag lukten het de Blauwwitten niet om tot scoren te komen tegen een effectief en een goed verdedigend DUNO.

DUNO bleef op de been, maar Elayseo van de Graaf was in de slotfase nog dichtbij een derde treffer, maar zijn schot ging maar net naast het Loosduinse doel. Met slechts drie gegeven gele kaarten floot de prima leidende scheidsrechter Van der Wel uit De Lier de sportieve derby met 0-2 de geschiedenisboeken in.

Na afloop was het toch nog lang gezellig op het eerste Oktoberfeest bij S.V. Loosduinen.

Komende dinsdag oefenen de Loosduiners om 19:30 uur thuis tegen derdeklasser Lyra en a.s. zaterdag wacht het nog puntloze Wanica Star.

Een verslag van de wedstrijd van DUNO is hier te lezen: http://www.hsvduno.nl/zami-selectie/15760-rodion-pont-leidt-duno-naar-fraaie-zege-0-2

[nggallery id=485]