Net als vorig jaar legde ook dit jaar het elftal van Richard Douw beslag op de wisselbeker van het tiende IM Lunenburgtoernooi bij S.V. Houtwijk, waar acht elftallen deze week aan deelnamen. Na een 3-1 winst afgelopen donderdag tegen Quick Steps werd zaterdagmiddag vierdeklasser Laakkwartier zaterdag met liefst 12-1 geklopt.

Met de jeugdige Wessel Rienstra in het doel gingen de Blauwwitten voortvarend van start. Na acht minuten viel al de 1-0. Christiaan Verbree scoorde met zijn linkerbeen fraai van afstand. Vervolgens troffen Khalid Hadchoune en Kadir Narsen (tweemaal) het doel. Bij de rust was de stand ‘maar’ 4-0. Een score die hoger had moeten uitpakken gezien het aantal kansen wat de Loosduiners kregen tegen een elftal dat, volgens zeggen, wel een aantal spelers misten en afgelopen dinsdag al met 7-1 klop kreeg van Erasmus.

Na de thee veel wisselingen en veel doelpunten. Jimmy Kipp maakte vlak na rust de 5-0. Daarna was Tom Vrieling tweemaal trefzeker.

Maakte Sebastiaan van Loenen zijn eerste Loosduinse treffer, gevolgd door een doelpunt van Alvin van Reeuwijk. De tiende treffer kwam op naam van aanvoerder Sam van Poorten. Kadir Narsen maakte 11-0, waarna Laakkwartier uit een schaarse aanval scoorde via spits Tony Leidsman. Het slotakkoord was voor Furkan Kaya. Hierna vond leidsman Opdam het genoeg en floot hij de sportieve wedstrijd ten einde.

Maar trainer Richard Douw was, ondanks de hoge score, niet tevreden, want meer doelpunten waren zeker mogelijk geweest tegen deze zwakke ploeg. Vooral in het laatste deel van de wedstrijd gingen de Blauwwitten te nonchalant met de kansen om.

Op doelsaldo werden de Blauwwitten winnaar van het toernooi, Erasmus werd tweede en DUNO eindigde op de derde plaats.

Volgende week zaterdag spelen de Loosduiners de eerste bekerwedstrijd tegen Wateringse Veld/GONA, een wedstrijd die na onderling overleg niet thuis, maar bij Wateringse Veld/GONA wordt afgewerkt.

[nggallery id=479]