S.V. Loosduinen won zaterdagmiddag, na een spannende wedstrijd, nipt met 3-4 van VELO. Toch was deze uitslag nog niet genoeg om al handhaving in de derde klasse te realiseren. Maasdijk won bij SEV, waardoor de Blauwwitten, met 30 punten uit 26 wedstrijden, en één punt achter Maasdijk, op de elfde plaats zijn geëindigd in de derde klasse B. Twee wedstrijden nacompetitievoetbal moeten nu worden gespeeld voor een plaats in de derde klasse het volgende seizoen.

In de basiselftal van de Loosduiners ontbraken ditmaal de geblesseerden Theo van der Hoeven en Richard Nieuwdorp. Anton Habes vormde met Sam van Poorten het centrale duo achterin. Op het middenveld keerde Jeroen Rampaart terug.

VELO kende dit seizoen veel personele problemen en speelde zich vorige week pas veilig. Maar de Loosduiners, gesteund door veel supporters,  kregen het zeker niet cadeau bij VELO in een nat Wateringen. Na wat speldenprikken over en weer in de beginfase was de eerste echte kans voor de bezoekers. Invaller doelman Aard Duijndam keerde een schot van Tom Vrieling met veel moeite en In de 22e minuut namen de Loosduiners de leiding. Een laag schot van Jessy Smit verdween op het natte veld achter doelman Duijndam in het net. In de 31e minuut stond de 0-2 al op het scorebord. Een overtreding op Christiaan Verbree, op de rand van het strafschopgebied, werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop, die door Tom Vrieling werd benut. Kansen waren er nadien vooral voor de Loosduiners. Een inzet van de doorgebroken Christiaan Verbree werd door de doelman gekeerd en uit een hoekschop verdween de bal net naast het Westlandse doel. VELO grossierde vooral in foute ballen op het natte veld en schoten van afstand. In de laatste tien minuten voor rust drong de thuisploeg toch aan en stonden de Loosduiners onder druk. Vlak voor rust viel de 1-2. Een overtreding van Desley Rodenburg werd bestraft met de enige gele kaart in de wedstrijd. De gegeven vrije trap bereikte Joost Groenwegen, die doelman Pieter Blanken van dichtbij passeerde.

Nadat vlak na rust Tom Vrieling net naast schoot, na goed voorbereidend werk van Christiaan Verbree, drong een feller VELO aan in de jacht op de gelijkmaker. Het waren toch de bezoekers die weer scoorden. Uit een hoekschop van Jeroen Rampaart schoot aanvoerder Kevin Baptiste van afstand in de 57e minuut raak. De bal verdween, door een wirwar van benen, in het Westlandse doel.  De wedstrijd leek beslist in het voordeel van de bezoekers, tot dat VELO in de 77e minuut tegen scoorde. Een hoge bal werd niet goed weggewerkt door doelman Blanken en het was Yacine Tazi die de 2-3 binnenschoot. Het antwoord van de bezoekers kwam van Tom Vrieling, die in de 81e minuut profiteerde van een fout in de verdediging van de Wateringers en fraai de 2-4 scoorde met lob over doelman Duijndam. Weer leek de wedstrijd beslist, maar weer kwam VELO terug in de wedstrijd. Nu was het Mick van Elswijk die scoorde, 3-4. Met de verse krachten Jean-Paul Alleblas, Jurgen Kalkman en Joey Teuling lopende de tweede helft in het elftal bij de Blauwwitten bleef het lang spannend, ook al door de tussenstanden op de andere velden.

VELO drong nog meer aan en stuurde topscoorder Joery Verbeek, achterin begonnen, naar voren en nam risico’s om gelijkmaker te forceren. Kansen kwamen er voor beide doelen. Dirk Lelieveld van VELO en weer Tom Vrieling lukten het niet het doel te vinden. In lange blessuretijd waren beide elftallen ook nog dichtbij een treffer, maar de hardwerkende Loosduiners gaven de zege niet meer handen en bleven op de been.

Na ruim 95 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Marcel van Ekelenburg uit Naaldwijk de sportieve wedstrijd naar het einde en was het op het veld wachten voor de Loosduiners op de uitslag van de wedstrijd SEV – Maasdijk.  Helaas voor de Blauwwitten wonnen de Westlanders met 2-3 en mag het elftal van Richard Douw in twee wedstrijden, tegen buurman S.V. Madestein (27 mei thuis) en in Maassluis bij MSV’71 (3 juni), gaan strijden voor het behoud van de derde klasse.

Trainer Richard Douw na afloop: “We hebben gedaan wat we moesten doen, maar zijn door de winst van Maasdijk helaas veroordeeld tot de nacompetitie. Met de vierdeklassers Madestein en MSV’71 strijden we om een ticket voor de derde klasse”.

[nggallery id=467]