sv-houtwijk-13Afgelopen zaterdag stond voor S.V. Loosduinen de elfde competitiewedstrijd en weer een derby in het stadsdeel Loosduinen op het programma. Ditmaal was S.V. Houtwijk de tegenstander voor het elftal van Richard Douw en Patrick Puister. Twee weken terug werd de derby terug buurman GDA gewonnen met liefst 1-5 en gaven de Blauwwitten aan de stijgende lijn te hebben gevonden. Afgelopen zaterdag werd deze oorbwassing voor GDA vervolgd met weer een fraaie winst. Nu werd het 4-0 tegen S.V. Houtwijk. Een uitslag die in de rust nog niet voor mogelijk werd gehouden. S.V. Houtwijk was immers voor de rust de beter voetballende ploeg, zonder tot scoren te komen. De thuisploeg lukte dit ook niet. Pas in de tweede helft sloeg de thuisploeg toe door liefst viermaal het doel te vinden.

Na de wedstrijd tegen GDA was er schade voor Jeroen Rampaart (is weken uitgeschakeld na een zware overtreding) en was ook aanvoerder Dave Lamens niet ongeschonden uit de strijd kwamen. Gelukkig was hij wel fit op weer te beginnen tegen S.V. Houtwijk. Theo van der Hoeven was nog afwezig. Hij is nog herstellende van een knieoperatie. De Loosduiners begonnen de wedstrijd dan ook met de opstelling waartegen bij GDA werd geëindigd. Bernardo Bor op het middenveld en Christiaan Verbree als linksback.

sv-houtwijk-01In de eerste minuten waren er al kansen over en weer. Doelman Pieter Blanken voorkwam de openingstreffer van de bezoekers en Richard Nieuwdorp schoot in de beginfase van dichtbij hoog over. Lopende de eerste helft waren de betere kansen voor de bezoekers, maar doelman Blanken en de paal, na een schot van Jaoud Bouyaouzan, waren een sta-in-de-weg voor de ploeg van Patrick Demmers.  De snelle Brian Veldbloem (ex GDA) en Regilio Seedorf zorgden voor veel dreiging voor het doel van de Loosduiners.  Aan de overzijde keerde doelman Bas Swillens een schot van Tom Vrieling pas in tweede instantie vlak voor de doellijn.

In de rust moet het flink hebben gedonderd in de kleedkamer van de Blauwwitten. De thuisploeg was voor rust de onderliggende partij. Bernardo Bor en Kevin Baptiste op het middenveld van de Loosduiners waren niet in goeden doen. Te vaak werd balverlies geleden, waardoor de bezoekers het middenveld in handen hadden. Een middenveld waarop Jessy Smit weer veel meters maakte en Jeroen Rampaart werd gemist.

sv-houtwijk-09Na de thee waren weer de eerste kansen weer voor S.V. Houtwijk, maar een voetbalwet is, als je zelf niet soort doet de tegenstander dit wel, ook al krijgt deze weinig kansen.  In de 56e minuut verdween een als voorzet bedoelde bal(?) van de voet van Richard Nieuwdorp verrassend over doelman Swillens in het doel. Een treffer die in de 64e minuut werd gevolgd door weer een tweede treffer voor de thuisploeg. Kenan Schenkeveld schoot een vrije trap hard op het doel. Doelman Swillens loste de bal en het was Bernardo Bor die uit een moeilijke hoek toch het doel vond. S.V. Houtwijk was aangeslagen en ging in de slotfase definitief knock-out door twee treffers van Richard Nieuwdorp. In de 73e minuut stelde Tom Vrieling hem in de gelegenheid om 3-0 te scoren en in de slotminuut was het ook weer raak voor Nieuwdorp, 4-0, zijn derde van de middag. S.V. Houtwijk kwam in de tweede helft niet verder dan een schot dat de paal schampte. Doelman Blanken bleek niet te passeren deze middag voor de Houtwijkers.

In de slotfase maakte Colin van ’t Veer als invaller zijn debuut in het eerste elftal van S.V. Loosduinen. Hij verving de moegestreden Jessy Smit. Bas Wesseling kwam als vervanger voor Tom Vrieling en Damian van de Horst verving Jean-Paul Alleblas. De jeugdige en goed leidende scheidsrechter Kaijen uit Klaaswaal noteerde in deze sportieve strijd drie spelers in zijn boekje, waaronder maar één S.V. Loosduiner Kenan Schenkeveld, die een sterke wedstrijd speelde.

Het elftal van de trainers Richard Douw en Patrick Puister zette een sterkte teamprestatie neer door met 4-0 te winnen, na een moeizame eerste helft. De drie belangrijke punten bleven op Sportpark Madestein en de Blauwwitten hebben door deze zege weer aansluiting gekregen bij de lange middenmoot in de derde klasse B. Maar de competitie is nog lang. A.s. zaterdag gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Verburch in Poeldijk, aanvang: 15:00 uur.

[nggallery id=437]